La putere de șase luni, Ludovic Orban nu a crescut în sodaje. Potrivit sondajului Curs, prezentat de Antena 3, la întrebarea ce părere aveți despre următoarele personalități politice naționale, românii au răspuns că cel mai mult îl apreciază pe Klaus Iohannis.

”Klaus Iohannis 44% foarte bună, Gabriela Firea 41% foarte bună, Rareș Bogdan 34%, Victor Ponta 29%, Maria Grapini 27%, Traian Băsescu 26%, Ludovic Orban 24%, Marel Ciolacu 22%”, se arată în sondaj.

Mai mult, 59 la sută dintre români consideră că Guvernul Orban duce țara într-o direcție greșită în timp ce 49 la sută din cei intervievați sunt de părere că Guvernul trebuie să facă mai mult pentru a ajuta economia.

EvZ vă prezintă principalele întrebări și răspunsuri ale sondajului de opinie.

În general, considerați că, în prezent, România se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?

Un procent de 59% susține că România se îndreaptă într-o direcție greșită, 30% într-o direcție bună și 11% dintre intervievai nu au răspuns.

Care este cea mai importantă sursă de îngrijoarare pentru dvs în acest moment?

25% au spus că posibilitatea locului de muncă, 22% posibila infectare a mea sau a unui membru al familiei cu COVID, 18% creșterea prețurilor la alimente de bază.

Cum vi se par restricțiile impuse de autorități în starea de alertă?

35% au spus că ”exagerate”, 49% ”potrivite, 9% ”insuficiente”, 7% ”nu știu/nu răspund”.

Ce credeți că se va întâmpla cu economia în urma pandemiei?

7% ne vom reveni rapid, 53% ne vom reveni, dar mai lent, 33% criza economică va continua chiar și după ridicarea restricțiilor, 7% nu știu/nu răspund.

Credeți că Guvernul ar trebui să facă mai multe pentru a sprijini economia sau a făcut suficient?

28% nu știu/nu răspund, 23% a făcut suficient, 49% trebuie să facă mai mult.

Cum apreciați activitatea de până acum a Guvernului condus de Ludovic Orban în gestionarea crizei generate de coronavirus?

20% foartă bună, 18% bună, 36% proastă, 17% foarte proastă 8% nu știu/nu răspund