Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: În luna august, cu TVA 9% la alimente, am încasat cu un miliard de lei în plus, adică 200 de milioane de euro!
Victor Ponta: În luna august, cu TVA 9% la alimente, am încasat cu un miliard de lei în plus, adică 200 de milioane de euro!

Victor Ponta: În luna august, cu TVA 9% la alimente, am încasat cu un miliard de lei în plus, adică 200 de milioane de euro!

Premierul Victor Ponta a anunțat luni, în deschiderea întâlnirii conducerii PSD cu deputații social-democrați, că în luna august s-au înregistrat încasări cu un miliard de lei mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, datorită scăderii TVA-ului la alimente la 9%. Practic, a explicat șeful Executivului, acest lucru înseamnă 200 de milioane de euro încasați în plus la bugetul de stat.

"Vreau să vă dau o veste bună! În august, cu ‪#‎TVA‬ de 9% la alimente şi cu doar 1% taxa specială, cât credeţi că s-a închis luna faţă de 2014, când era TVA mare? Am încasat cu un miliard de lei în plus, adică 200 de milioane de euro!", a scris Victor Ponta, pe Facebook, făcând trimitere la discuția pe care a avut-o luni, la Camera Deputaților, cu colegii săi din PSD.

El a subliniat că astfel ANAF-ul devine mai puternic, iar colectarea la bugetul de stat este mult mai bună: "Pe baza a ceea ce realizăm acum – taxe mai mici şi un ‪ANAF‬ mai puternic şi mai bine organizat – avem bani mai mulţi la buget şi creştere economică", lucru pe care l-a evidențiat la Camera Deputaților, în deschiderea întâlnirii conducerii PSD cu deputații social-democrați. Citește mai multe aici 

"Am vorbit cu președintele ANAF, domnul Diaconu. Mâine sau poimâine o să am cifrele oficiale pe luna august. Nu pot decât să vă confirm, cu mare bucurie, faptul că, deși am aplicat acea scădere de 9% la 1 iunie la alimente, ceea ce ar fi însemnat că de la 24% la 9% pierdem niște bani, în realitate s-a întâmplat ceea ce spuneam și noi și spuneau și foarte mulți specialiști — am avut încasări mai mari. Și în luna iulie, să zicem, s-a întâmplat, dar în luna august sunt încasări și mai mari", a spus Victor Ponta, la ședința PSD.

Potrivit Agerpres, în context, el a adăugat că acest lucru este important prin prisma adoptării Codului fiscal în zilele următoare, care prevede scăderea cotei generale de TVA la 20%. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: