Victor Piţurcă: "Cu Italia vom juca la victorie"

Victor Piţurcă: "Cu Italia vom juca la victorie"

În cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi la St. Gallen, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României a declarat că mâine va juca la victorie cu Italia. "Suntem în faţa celui de-al doilea joc din grupă, cu Italia, şi ambele formaţii au nevoie de victorie, pentru a avea speranţa de a merge mai departe."

Italia e favorită, e campioană mondială, dar şi noi am venit cu gânduri de a face o figură frumoasă, am început cu dreptul şi sperăm să continuăm de aceeaşi manieră, cu jocuri bune şi rezultate asemenea", a afirmat Piţurcă. Selecţionerul nu poate spune "dacă un egal cu Italia ar fi bun decât după meciul de vineri, de la Zurich".

 

"Pentru ca şansele noastre de calificare să fie mai mare ne trebuie o victorie. Contra campioanei mondiale poţi spune că eşti mulţumit cu un egal, dar pe noi ne interesează victoria şi vom juca pentru ea", a adăugat Piţurcă.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, antrenorul tricolorilor a precizat că primul 11 nu a fost încă hotărât. "Probabil vor exista anumite modificări dar până la ora jocului mai am timp să mă gândesc, să pot să găsesc soluţiile cele mai bune", a spus acesta.

Selecţionerul echipei naţionale consideră că "Italia nu va ataca din primul minut. Nu se pune problema aşa la acest nivel. Italia vrea să câştige, mai ales după eşecul cu Olanda, dar toate echipele îşi vor lua măsuri de siguranţă, vor face fazele defensivă şi ofensivă. Şi noi vrem să câştigăm şi vom avea momente în care vom face pressing în jumătatea italiană. Echipa mai bine organizată va obţine victoria".

"Poate o să risc în meciul cu Italia de la început. Spre final e mai greu de obţinut victoria. Ne propunem din primul minut să jucăm ofensiv. Dacă nu obţinem măcar un gol împotriva Italiei, va fi foarte greu să câştigăm", a menţionat Piţurcă.

"Probabil că Marica nu va juca"

În cadrul conferinţei de presă, Victor Piţurcă a mai declarat că "probabil Ciprian Marica nu va juca în meciul de mâine cu Italia".

Mai mult, antrenorul a spus că intenţiona să joace cu Marica titular. "Planul meu era ca Marica să joace cu Italia şi discutasem cu el. Nu ştiu dacă ar fi evoluat titular. Cu Franţa, D. Niculae a făcut un meci remarcabil, mai ales fizic, iar Marica ar fi putut intra titular cu Italia", a precizat Piţurcă.

Selecţionerul a ţinut să sublinieze că Rădoi avea probleme fizice, dar acum reacţionează bine,iar Chivu e la un nivel optim.

Legat de Mutu, Piţurcă a afirmat: "Am mai spus că Mutu nu e la un nivel fizic optim, sper ca acum să fie bine şi cu siguranţă evoluţiile lui vor creşte de la meci la meci. Sper să apuce să joace câte mai multe şi să ajungă la maxim în sferturi sau în semifinale".

"S-a văzut absenţa lui Cannavaro"

"S-a văzut în primul joc al Italiei absenţa lui Fabio Cannavaro. Italia are mari probleme în apărare, dar toţi cei zece jucători de câmp nu au avut o evoluţie bună. Barzagli, Panucci sunt jucători valoroşi, dar lipsa lui Cannavaro se vede", a afirmat Piţurcă.

Tehnicianul român spune că "nu ne temem de atacantul Luca Toni, avem apărători înalţi, care vor evolua cu faţa la joc, nu cu spatele ca el' şi nu va lua măsuri speciale 'altfel ar fi trebuit să luăm măsuri pentru toţi italienii de la mijloc în sus, Pirlo, Di Natale, Camoranesi, Del Piero etc. Vom face un joc colectiv, nu un marcaj om la om. Sper ca grupul să rezolve problemele tactice".

Partida Italia - România , din grupa C a CE, va avea loc mâine, de la ora 19.00, pe stadionul Letzigrund din Zurich. ULTIMELE ŞTIRI DE LA EURO 2008:

Cristiano Ronaldo a calificat Portugalia

MIRCEA LUCESCU: „Italienii n-au un jucător ca Mutu“

Campioana europeană, ucisă de geniul lui Ibrahimovici Suporterul „kamikaze“ al fotbaliştilor tricolori

Gerstenmajer: „Actuala naţională n-are clasă“ COMENTARIUL MECIULUI CEHIA-PORTUGALIA 1-3

------------------------------------------------------------------------- Jucătorii îi cer lui Piţi să schimbe tactica! Meciul văzut din galeria românilor Jucătorii îi cer lui Piţi să schimbe tactica!

Ursul rusesc a jucat cum au cântat spaniolii

Italienii: „Trebuie să batem România“

Răducioiu: „Sper să nu fie cel mai slab meci!“

(14:27)