Evenimentul Zilei > Politica > Viceprimarul Clujului, judecat pentru corupție, va reprezenta UDMR
Viceprimarul Clujului, judecat pentru corupție, va reprezenta UDMR

Viceprimarul Clujului, judecat pentru corupție, va reprezenta UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat,ieri într- o conferinţă de presă organizată la Cluj, că Anna Horvath va deveni vicepreşedintele executiv al formaţiunii în relaţia cu autorităţile locale. Anna Horvath, viceprimarul Clujului, trimis în judecată de DNA, pentru luare de mită și trafic de influență, a anunțat că va demisiona din funcție.

Ceea ce nu a spus Anna Horvath este faptul că peste câteva zile se împlinesc șase luni de la momentul punerii ei sub control judiciar de către DNA, și că potrivit Legii 215, privind administrația publică locală, viceprimarul este demis de drept dacă vreme de șase luni nu își poate exercita mandatul.

Folosindu-se de o conferință de presă, la care a participat și președintele UDMR, Kelemen Hunor, viceprimarul a spus că va demisiona, lucru care se va întâmpla cu puțin înainte de împlinirea termenului de șase luni. ”În aceste cinci luni am fost în concediu fără plată, nu am avut niciun venit. Sunt o persoană activă, iar interdicţia care mi se impune şi care nu are nicio limită juridică în timp”,a spus Anna Horvath.

Vicepreședinte executiv al UDMR

În viitor, viceprimarul Clujului va ocupa funcția de vicepreședinte executiv al UDMR, poziție din care va gestiona relațiile cu autoritățile locale.

Kelemen Hunor a lăudat-o pe Anna Horvath, chiar dacă aceasta este judecată pentru fapte de corupție. „Avem nevoie de un om care va fi un ajutor real în ce privește propunerile noastre legislative în Parlamentul României pentru că urmează o perioadă în care vom avea mai multe inițiative prin care vom încerca să amendăm legislația care dirijează activitatea administrației locale”, a spus Hunor.

Procurorii DNA susțin că Anna Horvath a făcut trafic de influență în favoarea unor oameni de afaceri maghiari, din Cluj Napoca, pentru ca aceștia să primească mai repede autorizațiile de construție, pentru clădiri de locuințe, iar în schimb a primit favoruri de ordin financiar.