Evenimentul Zilei > Politica > Vicepreședintele PNL Suceava dă EXPLICAȚII despre numărul de stand-up comedy
Vicepreședintele PNL Suceava dă EXPLICAȚII despre numărul de stand-up comedy

Vicepreședintele PNL Suceava dă EXPLICAȚII despre numărul de stand-up comedy

După ce discursul vicepreședintelui PNL Suceava, Vasile Tofan, la o ședință a partidului, a devenit viral pe Facebook, acesta a explicat cum a ajuns să țină un adevărat număr de stand-up comedy.

„Nu asta era intenţia sau scopul meu, să devin vedetă. Dincolo de ineditul situaţiei ca atare pentru mine, fac parte din categoria celor care mă doare ce se întâmplă astăzi cu PNL-ul, eu fiind unul dintre cei care am păşit în politica liberală românească în 1990”, a spus Tofan pentru Digi24.

El a adăugat că „uitaţi-vă ce se întâmplă astăzi pe scena politică românească. Tocmai asta, evoluţia neconvingătoare a PNL a permis evoluţia pe partea dreaptă a încă două trei partide. Asta datorită impotenţei politice pe care am avut-o noi în ultima vreme”.

Întrebat dacă a fost contactat de președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, sau de senatorul PNL, Alina Gorghiu, fostul primar din Fălticeni a declarat că „nu m-au contactat, nu mi-au spus. Speranţa mea este că au înţeles exact ce am vrut eu să spun. În viaţă este foarte important să îţi cunoşti lungul nasului şi mărimea pălăriei”.

Chestionat dacă a vrut să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că PNL nu are identitate, Tofan a răspuns că „nu că nu are identitate. Identitate o are prin naştere, este cel mai vechi partid politic din România. La modul în care merg lucrurile în ziua de astăzi, călcăm pe urmele PNŢCD-ului.”

El a mai precizat că „urmează Congresul din iunie, unde e obligatoriu ca lucrurile să o ia pe altă direcţie. (…) Astăzi, naţional-liberalii nici nu au şi nici nu cred că mai e vremea liderului prezidenţial. Este cel mai important lucru şi singura soluţie la momentul de faţă în iunie să reuşească să se aleagă o echipă care să se apuce serios de treabă.”

Întrebat cine sunt „băieții din cooperativă”, despre care a vorbit în discurs, Tofan a spus că „cei care de o bună bucată de vreme conduc partidul la nivel centru. Sunt de numărul zecilor, nu unu-doi. Mă doare, mă doare ce se întâmplă astăzi. Partidul Naţional Liberal nu poate ieşi din situaţia în care este astăzi scos, tras de o persoană. Nici nu este, nici nu îl avem. Este necesar ca toţi cei care mai vor astăzi ceva de la viaţă şi de la PNL să o luăm de la capăt şi să o luăm serios de la treabă. PNL trebuie să meargă pe propriile picioare. E obligatoriu, dacă în viitorul apropiat vrea să facă politică mare. Dacă vrem să fim înapoi partid mic, mergem în continuare pe drumul pe care suntem. Dar şi aici nu o mai putem duce mult. Soarta PNŢCD-ului ne paşte dacă nu ne trezim măcar în iunie. Astăzi, când stăm de vorbă, partidul acesta e format din două jumătăţi. Dacă aveam determinarea şi curajul pe care trebuia să îl avem la momentul respectiv, acum doi ani de zile, atunci trebuiau făcute toate diligenţele acestea. Aşa am trăit într-un concubinaj, am lălăit-o vreo doi ani de zile şi uitaţi, am ajuns în situaţia în care suntem azi”.  

În ceea ce privește soluția, vicepreședintele PNL Suceava a subliniat că „să apară într-o lună jumătate, cât mai este până la Congres, o echipă sănătoasă care să ia lucrurile de la capăt.”

„PNL, ca să-şi regăsească într-adevăr calea pe care ar trebui să meargă, trebuie să ajungă a înrola şi acolo la centru câţi mai mulţi oameni care au de-a face cu viaţa reală. Numai cu lefegii la stat, care acum aşteaptă să le mărească leafa doamna Olguţa, nu o să iasă. Este nevoie de oameni care într-adevăr să aibă structură liberală. Atunci, de la sine lucrurile vor căpăta o altă turnură”, a adăugat Tofan.

Întrebat dacă cei care l-au sunat fac parte din conducerea partidului sau sunt „doar simpli membri”, Vasile Tofan a punctat că „și de sus, şi de jos, şi din ţară, şi de afară. Nu mă aşteptam. Oameni care nu sunt înrolaţi în partid, deci tot felul de oameni. Şi din celelalte partide. Nu unul, mai mulţi m-au sunat”.

De asemenea, întrebat dacă a fost sunat și de liberalul Ludovic Orban, vicepreședintele PNL Suceava a afirmat că „da, am vorbit şi cu domnul Orban”.  

Citiți mai multe AICI

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.