Viaţa sentimentală a bărbaţilor, influenţată de relaţia din copilărie cu mama

Viaţa sentimentală a bărbaţilor, influenţată de relaţia din copilărie cu mama

Relaţia bebeluşului cu mama sa, în decursul primelor 18 luni de viaţă, are un efect important asupra comportamentului său în viitoarele relaţii sentimentale, a arătat un nou studiu.

Capacitatea de a avea încredere, de a iubi sau de a munci este influenţată puternic de primele 18 luni din viaţa bebeluşului, arată un nou studiu.

Copiii care nu sunt trataţi cu afecţiune în această perioadă riscă să fie retinceţi, neîncrezători şi certăreţi atunci când vine vorba de relaţiile sentimentale. Pe de altă parte, cei care beneficiază de toată afecţiunea de care are nevoie un copil vor fi mult mai atenţi şi mai comunicativi cu persoana iubită.

O echipă de cercetători a studiat 75 de copii care proveneau din familii cu venituri mici, pe parcursul a 30 de ani de viaţă, inclusiv relaţiile lor romantice până la această vârstă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Copiii, acum deveniţi adulţi, au revenit regulat la evaluări privind dezvoltarea lor emoţională şi socială. Cercetătorii au mai studiat şi dezvoltarea rezistenţei acestora în momentele de lucru sub stres, fie că era vorba de muncă în echipă cu colegii de şcoală sau mai târziu cu colegii de muncă.

“Vorbim despre primul ataşament real pe care un om îl are în viaţă. Acesta este şi motivul pentru care serveşte ca un model pentru următoarele tipuri de relaţii pe care omul le are. Atunci când sunt mici, copiii au creierul în curs de dezvoltare, iar informaţiile care se vor acumula în această perioadă ne vor influenţa chiar dacă nu ne vom da seama de acest lucru", a declarat profesorul Jeffry Simpsons de la Universitatea din Minnesota, pentru DailyMail.