Un articol publicat de Cațavencii anunță că la originea divorțului Laurei Codruța Kovesi de Eduard Kovesi, în 2007, atunci când actual șefă DNA era procuror general al României, s-ar fi aflat taman protectorul de la SPP al doamnei, „Deh, distanța față de orașul conjugal era mare, soțul avea biznis acasă cu Teszari, nopțile erau reci în București, sepepistul aproape… V-ați dat seama, răutăți.”, scrie Cațavencii. Publicația adaugă că, peste ani, „ singură cu acte în regulă, doamna a început să-și împartă solitudinea cu directorul de marketing al celor de la RCS&RDS”. Relația ar fi durat după ce presa a aflat, în urma unui articol publicat de Cațavencii. Următoarea aventură a Laurei Codruța Kovesi a fost, potrivit aceleiași publicații, cu un om foarte informat, angajat al SIE: „A fost, pur și simplu, dragoste curată pentru justiție și adevăr. Dar nici asta n-a durat”. Jurnaliștii de la Cațavencii susțin că, apoi, „doamna Kövesi a acționat preventiv și și-a tras extrem de aproape noul aghiotant pus la dispoziție de către SPP”. „Atît de aproape încît nu se poate dezlipi de el nici atunci cînd călătorește peste hotare, dar nici atunci cînd, ajunsă în locuința de serviciu, cu gene ostenite sara suflă-n lumînare, scrie sursa citată.

„Bine, astea sînt răutăți nedemne de o discuție publică, menite, parcă, să abată atenția de la adevărata problemă, și anume legile Justiției. În definitiv, trăim într-o țară liberă, unde adulții au voie să facă ce vor cu viața lor privată, iar adulterul nu mai este faptă penală încă din 2006. Și, de fapt, de ce vorbim despre adulter? Nu ni s-a spus încă de la început că doamna Kövesi este divorțată? Ba da, dar îngerul păzitor nu e”, subliniază Cațavencii.

SPP neagă

Despre presupusa relație cu ofițerul SPP oficiali din cadrul serviciului susțin, însă, că sunt „simple baliverne”. „Au fost lansate fără niciun argument, nu este nimic adevărat în această poveste. Se știa de mult despre așa-zisa legătură dar nu este nimic adevărat”, a punctat oficialul SPP chestionat de „Evenimentul zilei”.

Presiuni pentru un divorț secret

Interesant este, însă, că, după apariția articolului din Cațavencii, un personaj aflat în anturajul Laurei Kovesi, ne-a transmis că actual șefaă a DNA a făscut presiuni asupra magistraților de la Judecători Sibii pentru ca divorțul să rămână secret, întrucât, la acea vreme, Kovesi ocupa o funcție înaltă în stat, respective cea de Procuror general al României. Sursa a dezvăluit că presedinta judecatoriei de atunci, Corina Limpede, i-a dat cererea de divorț grefierului si a insistat sa nu spună cuiva ceva. „Corina a cerut ca numele părților sa fie introduse în program în așa fel încât presa să nu își dea seama că e vorba despre doamna K”, a precizat sursa EVZ. Mai mult decât atât, susține sursa citată, dosarul ar fi fost ținut în dulapul grefierului. Nu a fost dus în arhivă, unde ar fi trebuit să fie ținut de la înregistrare până la primul termen de judecată. Iar la primul termen s-a terminat, s-a încheiat divorțul. Cea care a judecat cauza, susține sursa nostră, a fost judecătoarea Maria Păltineanu . Apoi Corina Limpede a devenit doamna Drașoveanu, după ce s-a casatorit cu șeful Serviciului Judiciar de la IPJ Sibiu,  Bogdan ( Bobi) Drașoveanu, de care avea să divorțeze, cu scandal, în ianuarie 2016. Pe filiera Kovesi, susțin aceleași surse, Corina Limpede a ajuns, până anul trecut, consiliera ministrului justitiei. Însă, atunci când a venit la cârma Ministerului Justiției,  Tudorel Toader  a trimis-o inapoi la Judecatoria Sibiu, unde a fost în concediu medical până acum o lună.  Dincolo de articolul publicat de Catavencii, personajul din anturajul familiei Kovesi a dezvăluit, pentru Evenimentul zilei”: „Apropo de asta. Dupa SPP- ist , Kovesi a fost cu Coldea de aia a fost scandalul cu procurorul Apostu”. Procurorul Florin Apostu, despre care luju.ro a scris, pe 20 octombrie 2013, a fost eliberat, după ce fusese condamnat la 5 ani închisoare, întrucat ar fi intervenit la Codruta Kovesi pentru promovarea unui recurs în interesul legii in favoarea companiei Atlassib, recurs care a și fost promovat de șefa DNA. Luju.ro scria, atunci, că tatal lui Kovesi, Ioan Lascu, a fost interceptat de procurori. Sursa noastră a mai precizat că atunci „a picat si ea pe interceptari, iar col Târnu de la SRI Alba, nu l-a avertizat la timp”.

Menționăm că fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, a fost condamnat cu suspendare în Dosarul Utilajelor Furate, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi pentru favorizarea infractorului. Tarnu l-a acuzat, fățiș, pe Florian Coldea, în emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, pe 6 septembrie 2017, și a oferit, într-un interviu , numeroase detalii despre acest dosar.

În context, sursa noastră a mai adăugat că la Curtea de Apel Constanta este o filmare la dosarul Apostu care e publică în care ea (Kovesi n.r.) vine la Parchetul Sibiu și îl cheama afară pe Apostu: „Atunci e momentul cand vine să îl avertizeze ca e înregistrat, doar că era prea târziu”.

 

 

Te-ar putea interesa și: