Evenimentul Zilei > Actualitate > Viaţa omului se poate prelungi dincolo de 115 ani. Noul studiu dărâmă limitele
Viaţa omului se poate prelungi dincolo de 115 ani. Noul studiu dărâmă limitele

Viaţa omului se poate prelungi dincolo de 115 ani. Noul studiu dărâmă limitele

O fi bine să trăim chinuit şi urâţiti de povara anilor atât de mult? Deocamdată e imposibil să se prevadă care e durata maximă a vieţii umane. Faimoasa limită fixată în jurul a 115 ani de către diferiţi experţi ar putea să fie în realitate depăşită în viitorul apropiat.

Indicaţia o dau datele despre cei ce au depăşit 100 de ani adunate din 1968 până astăzi în Japonia, Franţa, SUA şi Marea Britanie. Aceste date au fost analizate în revista Nature de biologii Hughes şi Siegfried Hekimi de la McGill University din Montreal, Canada.
Potrivit celor doi cercetători, nu există o limită maximă pentru durata vieţii umane: dacă acest prag ar exista cu adevărat, ar trebui să fie atinsă sau identificată.

Pe baza analizei lor statistice, cei doi biologi contestă deci limita de 115 ani propusă de un recent studiu, publicat pe Nature în octombrie de grupul lui Xiao Dongclose de la Albert Einstein College of Medicine din New York. ''Nu ştim care este limita de vârstă'', afirmă Hughes şi Hekimi. '' Extinzând liniile care indică tendinţele, se vede că cifrele vieţii medii şi  ale celei maxime ar putea să se mărească în viitorul apropiat''