VEZI ce i-a scris MRU noului Avocat al Poporului, Valer Dorneanu

VEZI ce i-a scris MRU noului Avocat al Poporului, Valer Dorneanu

Într-o scrisoare deschisă adresată Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu îi solicită acestuia să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la ordonanţele legate de funcţionarea CC şi de referendum sau să demisioneze.

"Nu închinaţi 45 de ani de muncă în domeniul juridic pentru interese meschine de partid. Sesizaţi Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate privind Ordonanţa 38/2012 şi Ordonanţa de Urgenţă 41/2012, iar dacă nu puteţi, dacă presiunile partidului sunt mai mari şi mai puternice decât respectul pe care îl datoraţi poporului şi Constituţiei, atunci daţi-vă demisia. Vom înţelege şi poate vă vom respecta în continuare", a scris Mihai Răzvan Ungureanu. Fostul premier precizează că scrisoarea a fost redactată "în numele sutelor de cetăţeni ai României, care i-au solicitat, prin petiţii, în ultimele zile, Avocatului Poporului să-şi îndeplinească atribuţiile". Mihai Răzvan Ungureanu mai cere Avocatului Poporului să apere drepturile şi libertăţile tuturor cetăţenilor din România şi nu doar interesele de partid ale USL sau PSD. "Daţi-vă şansa de a rămâne cu numele nepătat şi o cunoştiinţă nepătată, iar nouă daţi-ne şansa de a ne recupera ţara. Sunteţi Avocatul Poporului, popor care nu se rezumă la poporul PSD sau USL şi din care fac parte şi sutele de cetăţeni care v-au solicitat să vă îndepliniţi atribuţiile de serviciu. Vă cer domnule profesor să apăraţi aşa cum spune Constituţia drepturile şi libertăţile cetăţenilor din această ţară şi nu pe cele ale unor indivizi vremelnici ilegal, aflaţi la cârma statului", a mai precizat Ungureanu. Marţi, judecătorii CCR au hotărât că Legea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Reprezentanţii USL  vor ca referendumul să se desfăşoare în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului, din 5 iulie 2012, care prevede că preşedintele poate fi demis indiferent de numărul celor care vin la urne. În acest sens, unul dintre miniştrii Cabinetului Ponta, Mircea Duşa (relaţia cu Parlamentul), a precizat că la referendum vor fi aplicate prevederile ordonanţei de urgenţă.

Citiţi şi:

  • Antonescu şi Ponta mint. CCR a anunţat altceva: suntem în plină lovitură de stat. EVZ explică deciziile Curţii 
  • INADMISIBIL: Guvernul ignoră decizia Curţii Constituţionale. CCR a invalidat şmecheria lui Ponta şi Antonescu
  • Sebastian Lăzăroiu: Decizia CCR a arătat clar lovitura de stat
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. CCR a dat dreptate puciştilor!
  • Exact ca în deciziile de ieri: Revocarea Avocatului Poporului nu este constituţională. CCR nu s-a pronunţat pentru că USL i-a tăiat atribuţiile
  • Traian Băsescu: "Cu adevărul şi Constituţia mergem la referendum"
  • Ponta: "Campania în care s-a vorbit de lovitură de stat rămâne fără obiect"

Ne puteți urmări și pe Google News