Ploile torenţiale, cele mai puternice din ultimii 140 de ani, au provocat moartea a șapte persoane, evacuarea a mii de cetățeni, a izolat sate întregi şi a rupt și blocat drumuri şi căi ferate.

Regiunile cele mai grav afectate au fost Valencia, unde se află provincia Alicante, şi Murcia (sud-est), regiunile Andaluzia (sud), Castilia-La Mancha şi Madrid (centru) fiind afectate în mai mică măsură.

Trupul unui cetăţean olandez dat dispărut a fost recuperat. „Semnalmentele oferite de familie corespund trupului recuperat”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al subprefectului din Alicante, provincia cea mai afectată de inundaţii.

Bărbatul a fost surprins şi luat de torenţii unui curs de apă din comuna Dolores duminică după-amiază, potrivit Gărzii Civile. Cadavrul a fost descoperit în localitatea San Fulgencio, „la 6 kilometri de locul unde dispăruse”, a precizat purtătorul de cuvânt al subprefectului.

Cu această nouă victimă, bilanţul inundaţiilor care au lovit sud-estul Spaniei de miercuri până duminică s-a ridicat la şapte morţi.

Ploile torenţiale au provocat evacuarea a mii de persoane, a izolat sate întregi şi a blocat drumuri şi căi ferate.

Regiunile cele mai grav afectate au fost Valencia, unde se află provincia Alicante, şi Murcia (sud-est), regiunile Andaluzia (sud), Castilia-La Mancha şi Madrid (centru) fiind afectate în mai mică măsură, a anunțat Agerpres.