Evenimentul Zilei > Actualitate > Vești bune despre Coronavirus. Un epidemiolog român a făcut anunțul!
Vești bune despre Coronavirus. Un epidemiolog român a făcut anunțul!

Vești bune despre Coronavirus. Un epidemiolog român a făcut anunțul!

Geza Molnar, un epidemiolog român, a declarat că virusul nu va putea infecta toată populația, întrucât este doar o viroză care va trece de la sine.

„Coronavirus este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece în şase-opt săptămâni. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în China. A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniştit. A trecut în Europa, Italia, Spania şi acolo a existat un număr mare de cazuri apoi a început să coboare”, a declarat Geza Molnar, conform Antenta3.

„Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toată populaţia pentru că atunci nu va mai avea unde să se transmită”, a mai spus Geza Molnar.

Directorul de la Spitalul Judeţean din Braşov consideră că mai urmează o singură săptămână în care numărul cazurilor de îmbolnăvire vor mai crește, apoi vom asista la o „liniștire a lucrurilor”.

„Mai avem cam o săptămână de urcat din punct de vedere al cazurilor cu COVID 19, apoi cred că lucrurile se vor mai linişti. În ultimele săptămâni la noi la spital a tot crescut numărul de îmbolnăviţi, dar gestionăm situaţia şi o avem sub control. Sigur, trebuie să fim atenţi că putem avea surprize”, a declarat Cătălin Mişarcă.