Evenimentul Zilei > Vremea > Vești „albe” de la ANM. Ninsorile lovesc violent România. Crăciunul, ca pe vremuri
Vești „albe” de la ANM. Ninsorile lovesc violent România. Crăciunul, ca pe vremuri

Vești „albe” de la ANM. Ninsorile lovesc violent România. Crăciunul, ca pe vremuri

ANM a emis o nouă prognoză meteo specială. Se pare că România va fi lovită de ninsori puternice în perioada sărbătorilor de iarnă.

ANM a emis o nouă atenționare care ne informează că vremea se va răci simțitor în această perioadă. Temperaturile scad semnificativ, iar precipitațiile vor fi mixte, scrie Cancan.

Nu vor lipsi intensificările vântului – 50-60 km/h și, în zonele montane, 80-90 km/h -, iar cea mai mare parte a țării va fi afectată de ploi și ninsori.

Vremea lovește România puternic

 Fenomene vizate: ploi în general moderate cantitativ, precipitații mixte, intensificări ale vântului. Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10:30 – 26 decembrie, ora 20:00. Zone afectate: conform textului

 În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul zilei de luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi la deal și la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Cod Galben până după Crăciun

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 20 – 25 decembrie, ora 10. Fenomene vizate: viscol și strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă. Zone afectate:  conform textului și hărții

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza  zilei de marți (24 decembrie) și la altitudini mai joase. În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h. Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.