Evenimentul Zilei > Actualitate > Vestea proastă pentru fumători vine după „relaxarea” din 15: Va fi complet interzis!
Vestea proastă pentru fumători vine după „relaxarea” din 15: Va fi complet interzis!

Vestea proastă pentru fumători vine după „relaxarea” din 15: Va fi complet interzis!

Veste proastă pentru fumătorii din România. În curând vor dispărea toate țigările mentolate de pe piață.

În mai puțin de-o lună, țigările mentolate vor dispărea de pe piața din România. Măsura prevăzută de Directiva Europeană a Tutunului și transpusă în legislația din România va afecta circa 500.000 de fumători români, care vor putea regăsi aroma de mentol doar în produsele care încălzesc tutunul.

„Fumătorii români trebuie să știe că în mai puțin de-o lună nu vor mai găsi în piață țigări mentolate sau cu capsulă, dar vor putea opta pentru dispozitive care încălzesc tutunul, precum glo, sau pentru țigări electronice”, au declarat reprezentanții British American Tobacco, liderul pieței de tutun din România, cu o cotă de piață de peste 53%.

Produsele din tutun încălzit și țigările electronice sunt reglementate prin aceeași Directivă Europeană a Tutunului ca și țigaretele.

Legiuitorii europeni au considerat însă că aceste dispozitive sunt diferite de țigarete și nu au introdus același set de restricții, de aceea variantele cu arome vor mai fi disponibile în aceste produse.

Pentru mulți consumatori, produsele care încălzesc tutunul reprezintă deja o alternativă viabilă la fumat, circa 150.000 de români deținând deja un dispozitiv de încălzit tutun, scrie Hotnews.