Potrivit oamenilor de știință, vaccinul ar putea fi dat spre utilizare în această vară.

Potrivit medicului Chen Katz, vaccinul la care lucrează cercetătorii israelieni poate fi administrat atât adulţilor cât şi copiilor şi ar putea fi gata în doar câteva luni.

„În această perioadă, suntem în etapele finale ale ajustării tehnologiei noastre la noile secvenţe ale actualului coronavirus, însă tehnologia rămâne aceeași. Este foarte probabil ca să fie găsită o soluţie ca vaccinul să fie disponibil pe piaţă din vară, mai ales în contextul actual. Vaccinul a fost realizat mai degrabă pentru a proteja persoanele care nu au fost afectate de coronavirus”.

Timp de mai mulți ani, oamenii de știință au lucrat la un vaccin „universal”, care poate trata mai multe tipuri de virusuri. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, tratamentul a fost adaptat pentru coronavirus. Vaccinul ar putea transforma boala într-o răceală ușoară, în funcție de gravitatea cazului, spun medicii.

Dat fiind faptul că vaccinul la care lucrează cercetătorii din Israel este unul oral, acesta va da mai puține reacții adverse decât unul injectabil, mai spun experţii, informează Antena 3.