Evenimentul Zilei > Social > VESTEA CEA MARE pentru bucureşteni. Primăria Capitalei A LUAT DECIZIA pentru apa caldă şi căldura Capitalei
VESTEA CEA MARE pentru bucureşteni. Primăria Capitalei A LUAT DECIZIA pentru apa caldă şi căldura Capitalei

VESTEA CEA MARE pentru bucureşteni. Primăria Capitalei A LUAT DECIZIA pentru apa caldă şi căldura Capitalei

Vor avea bucureştenii apă caldă şi căldură în această iarnă?

Primăria Capitalei va împrumuta 248 de milioane de lei pentru RADET, astfel că marea problemă ce putea afecta confortul bucureştenilor va fi rezolvată.

Banii vor fi luaţi de la Ministerul de Finanţe şi ar urma să fie alocaţi pentru cheltuielile curente privind asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece. În acest sens, consilierii generali au aprobat luni proiectul.

Pentru contractarea acestui împrumut în valoare de maximum 248 de milioane de lei, dobânda ROBOR va fi plus 3%, iar creditul ar trebui achitat în maximum 20 de ani.

“Menţionăm că prevederile exprese ale OUG 46/2015 art. 4 alin. 3 de asumare integrală a responsabilităţii utilizării împrumutului în scopul pentru care a fost contractat, trebuie corelate în interesul aplicării Hotărârii cu existenţa şi funcţionarea contului ESCROW unde municipiul Bucureşti este obligat să facă toate plăţile către RADET”, se arată în documentul aprobat de PMB.

Preşedintele consiliului de administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu, a precizat că împrumutul constituie 50% din rezolvarea problemei RADET: “Se rezolvă 50% pentru că pentru a introduce suma în circuitul financiar va fi nevoie de o rectificare bugetară dar şi de aprobarea bugetului RADET pe 2015.”

PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI, Marin Ștefănel Dan a rezolvat româneşte CRIZA RADET: ”Băga-mi-aș p**a în ei”