Evenimentul Zilei > Sport > Haos în jurul lui Mircea Lucescu. Pleacă sau rămâne românul la Dinamo Kiev?
Haos în jurul lui Mircea Lucescu. Pleacă sau rămâne românul la Dinamo Kiev?

Haos în jurul lui Mircea Lucescu. Pleacă sau rămâne românul la Dinamo Kiev?

O scrisoare a lui „IL Luce” a stârnit haos luni după-amiază.

UPDATE: Se pare că Mircea Lucescu nu pleacă de la Dinamo Kiev. Anunțul a fost făcut de impresarul Arcadie Zaporojanu.

„Aceea a fost o scrisoare privată care a ajuns în presă. Fiind îngrijorat de anumite tensiuni apărute, a trimis sâmbătă acea scrisoare clubului. A vrut să spună că dacă aduce un prejudiciu de imagine clubului nu are rost să se complice.

Apoi a venit răspunsul președintelui Surkis, care i-a transmis că o mână de oameni nu poate să schimbe vectorul și că au pornit la un drum. Acest răspuns i-a dat încredere lui nea Mircea și continuă la Dinamo Kiev,” a spus Zaporojanu pentru Spotmedia.ro.
O veste incredibilă a venit, astăzi, din Ucraina. Se pare că Mircea Lucescu nu va lucra la Dinamo Kiev, după ce antrenorul român bătuse palma cu oficialii formației „alb-albastre”. Informația a fost lansată de gsp.ro.

Tehnicianul român a confirmat că nu se mai duce la Dinamo Kiev. Marea supărare este legată de ostilitatea cu care a fost primit de fanii dinamiviștilor din capitala Ucrainei.

„Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective”, a spus „Il Luce”. Antrenorul a mai precizat:

„Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.

Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta.”