Potrivit hotweek.ro , autoritățile britanice doresc mai mulți bani la buget, iar din luna aprile vor introduce o taxă pentru muncitorii calificaţi veniţi la lucru în Anglia.

Ministrul britanic responsabil de imigratie, Robert Goodwill, a declarat, cu referire la posibilele optiuni pentru un nou regim de vize dupa Brexit, ca exista varianta de a obliga companiile sa plateasca o taxa pentru fiecare muncitor european calificat pe care il aduc in Marea Britanie.

Robert Goodwill a sugerat că miniştrii vor lua în considerare o limită generală a numărului de migranţi din UE acceptaţi anual în Marea Britanie, după modelul deja funcţional pentru muncitorii care vin din afara Europei.

„În aprilie anul acesta vom introduce o taxă pentru muncitorii calificaţi veniţi în Marea Britanie din afara UE. Dacă cineva vrea să aducă în ţară un programator indian pe un contract de patru ani, pe lângă taxele de viză existente va trebui să achite şi o taxă de 1.000 de lire pe an. Adică, pentru un contract pe patru ani acel angajator trebuie să plătească 4.000 de lire. O măsură similară ar putea fi aplicată şi muncitorilor din UE“, a mai spus Goodwill.

În Marea Britanie lucrează legal circa 110.000 de români.