Evenimentul Zilei > Economie > Veste bună: se dau 2.000 de euro de la stat! Vezi dacă te încadrezi!
Veste bună: se dau 2.000 de euro de la stat! Vezi dacă te încadrezi!

Veste bună: se dau 2.000 de euro de la stat! Vezi dacă te încadrezi!

Persoanele fizice autorizate (PFA) pot beneficia de microgranturi de 2.000 de euro din partea statului, prin Programul Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020 în contextul pandemiei COVID-19.

Potrivit unei Ordonanțe de urgență a Guvernului României care a intrat în vigoare pe 6 august 2020, persoanele fizice autorizate pot beneficia de microgranturi de 2.000 de euro din partea statului, prin Programul Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020 în contextul pandemiei COVID-19.

Măsura face parte din planul dedicat sprijinirii mediului privat în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

Ajutorul de la stat vine în contextul în care afacerile mici și mijlocii au fost serios afectate în perioada stării de urgență. Conform OUG 130/2020, apărută în Monitorul Oficial din 6 august 2020, PFA-urile eligibile trebuie:să își fi început activitatea înainte de 1 februarie 2020; să nu fie beneficiare de ajutor de stat în contextul răspândirii virusului SARS – CoV-2, să-și mențină activitatea pe cel puțin 6 luni de la acordarea finanțării.

Microgranturile vor fi de 2.000 de euro și se vor acorda o singură dată, sub formă de sumă forfetară. Activitatea economică a beneficiarilor trebuie să fie în domenii precum comerț cu amănuntul (cu excepția autovehiculelor și motocicletelor), editare de cărți, ghiduri, ziare, reviste etc.; producție cinematografică, video și de televiziune, telecomunicații, servicii informatice;, publicitate, cultură, potrivit site-ului Avocatnet.ro.


Bani de la stat pentru zeci de mii de români. Se oferă câte 2.000 de euro

Orban anunță ajutoare de stat și pentru companiile care nu sunt IMM-uri

Tun pe timp de pandemie! Un tânăr și-a cumpărat un Lamborghini din ajutoarele de la stat

Pandemia lovește afacerile narcotraficanților. Cultivatorii de coca cer ajutor guvernamental


Beneficiarii de microgranturi vor depune o declarație pe proprie răspundere prin care își asumă faptul că utilizarea microgranturilor în alte scopuri decât cele prevăzute în ordonanță de urgență atrage după sine recuperarea ajutorului de stat împreună cu plata accesoriilor pentru recuperarea ajutorului. Cererile de finanțare depuse vor fi selectate în ordinea depunerii, cu respectarea criteriilor de eligibilitate care vor fi stabilite în Ghidul solicitantului. Amănunte suplimentare despre aceste ajutoare puteți găsi pe site-urile Guvernului României.