Evenimentul ZileiSocialVeste bună pentru români! Trucul care te salvează de frig! Costă foarte puțin

Veste bună pentru români! Trucul care te salvează de frig! Costă foarte puțin

Veste bună pentru români! Trucul care te salvează de frig! Costă foarte puțin
Facturile la căldură au crescut colosal în ultima perioadă, iar românii își vor petrece sărbătorile în frig. Un truc sare în ajutorul populației, poți să îți încălzești camera cu doar câțiva lei.

Românii au ajuns la capătul puterilor după ce facturile la căldură au crescut enorm. Aceștia stau cu teama că vor face frigul de

Trucul care te scapă de frig

Potrivit Impact.ro, s-a descoperit un truc care te scapă de zilele petrecute în frig. Acesta asigură confortul termic în case, fără să fie nevoie de un calorifer.

Dylan Winter a venit cu această idee ingenioasă, iar la scurt timp, a devenit viral pe Youtube. Bărbatul a făcut o filmare în care le explica oamenilor cum pot face o instalație de încălzit bazată doar pe lumânări și ghivece de flori.

Ai nevoie de o tavă metalică de cozonaci, două ghivece de ceramică de mărimi diferite şi lumânări-pastilă. Pe tavă de metal vei pune câteva lumânări, iar deasupra un ghiveci mic. Acoperă gaura de scurgere a ghiveciului, iar deasupra mai pune altul mai mare.

Dylan Winter a explicat că lumânările încălzesc aerul dintre cele două ghivece, iar căldura ajunge în toată camera . Acesta a mai ținut să preceze că pentru o încăpere obișnuită ai nevoie de doar patru lumânări dimineaţă şi patru seara. Atenție! Trucul trebuie supravegheat, fiindcă există posibilitatea unui incendiu.

Cum funcționează?

Pentru o cameră mai mare ai nevoie de doar trei ghivece din ceramică și lumânări. Cu ajutorul acestora, se creează o mini-sobă de teracotă.

Pasul 1: se ia o farfurie plată în care se așează cele trei lumânări tip candelă. Acestea urmează să se aprindă, iar peste farfurie este nevoie un grătar metalic.

Pasul 2: deasupra grătarului se așează un ghiveci de flori din ceramică. Acesta trebuie pus cu gura în jos, fiindcă trebuie să stea deasupra lumânărilor. Vei avea nevoie de alt ghiveci ceramic, mult mai mare.

Pasul 3: Peste toate acestea, se pune un alt vac ceramic, iar orificiul se astupă cu o monedă. Cercetătorii au demonstrat că după acest truc, camera începe să se încălzească în 2 ore.


Accesează: