Premierul Florin Cîțu a anunţat, joi, că România va primi suplimentar, în luna martie, 170.000 doze de vaccin BioNTech-Pfizer şi va putea astfel să-şi extindă capacitatea de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului “în zonele puternic afectate”.

El a explicat că aceste doze vor ajunge în România după ce Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze pentru accelerarea vaccinării în zonele unde există focare.

Ce a declarat Florin Cîțu

“Veşti fantastice pentru români! România primeşte suplimentar, în luna martie, peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, datorită cărora va putea extinde capacitatea de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului în zonele puternic afectate. Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze, care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar. Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către statele membre, echitabil, în funcţie de populaţia acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar faţă de dozele deja programate pentru livrare în aceasta luna”, scrie Florin Cîţu pe Facebook.

O nouă tranșă de AstraZeneca sosește în România. Centrele în care va fi distribuit vaccinul
Un număr de 103.200 doze de vaccin AstraZeneca urmează să ajungă, joi, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

O nouă tranșă de AstraZeneca sosește în România.

Transportul vaccinului este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare din cadrul Institutului “Cantacuzino”.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 27.600 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.600 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 11.500 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 16.000 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 10.900 doze.

Pe 8 martie, în urma recomandărilor Grupului Ştiinţific şi Medical din cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, s-a luat decizia renunţării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.