Evenimentul Zilei > International > Veste BOMBĂ! S-AU TERMINAT RESURSELE regenerabile. Omenirea va trăi pe CREDIT
Veste BOMBĂ! S-AU TERMINAT RESURSELE regenerabile. Omenirea va trăi pe CREDIT

Veste BOMBĂ! S-AU TERMINAT RESURSELE regenerabile. Omenirea va trăi pe CREDIT

Pe 8 august se vor epuiza toate resursele pe care planeta le poate regenera până la sfârșitul acestui an. Calculul a fost făcut de un ONG, care se ocupă de protecția mediului. Din acel moment până în ultima zi a lui 2016, omenirea va trăi pe credit.

Potrivit Digi24, un comunicat semnat de două dintre cele mai mari ONG-uri de mediu din lume, Global Footprint și World Wide Found for Nature, anunță că resursele de apă, de efective de animale, pește și culturi agricole pe care planeta le poate produce până la sfârșitul acestui an vor fi epuizate pe 8 august.

De altfel, în 2015, ziua în care omenirea a început să trăiască pe credit a venit pe 13 august. Activiștii avertizează că această zi va veni, în 2030, pe 28 iunie.

”Pentru acoperirea consumului, avem nevoie în acest moment de 1,6 planete”, scrie în comunicatul celor două organizaţii. „Costul acestui supraconsum este deja vizibil: penuria de apă, deşertificarea, eroziunea solului, scăderea productivităţii agricole şi a resurselor piscicole, dispariţia speciilor de animale şi defrişările”, se arată în comunicat.

ONG-urile spun că de vină sunt emisiile de dioxid de carbon. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News