Evenimentul Zilei > Politica > Vela își apără subalternii din Jandarmerie: „Huliganilor le-am dat cartonaș roșu!”
Vela își apără subalternii din Jandarmerie: „Huliganilor le-am dat cartonaș roșu!”

Vela își apără subalternii din Jandarmerie: „Huliganilor le-am dat cartonaș roșu!”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a justificat intervenția jandarmilor și polițiștilor după incidentele de la meciul dintre Dinamo 2 și CSA Steaua.

Marcel Vela a lansat un avertisment, printr-o postare pe o rețea de socializare, în care a atras atenția că autorităţile nu vor permite ca grupărilor de suporteri violenți să pună stăpânirea pe străzi și pe fenomenul sportiv. El a justificat intervenția în forță a jandarmilor, împotriva unor membri ai galeriilor, spunând că aceștia au primit cartonașul roșu.

„Nu permitem şi nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv. Huliganilor le-am dat ieri (vineri, 2 octombrie – n. red.) un cartonaş roşu! Acest comportament nu trebuie tolerat într-o societate normală!”, a subliniat ministrul de Interne într-o postare pe Facebook.

Afirmaţia lui Marcel Vela vine în contextul în care aproximativ 30 de suporteri stelişti au fost conduşi la secţia de poliţie în vederea luării măsurilor legale, după ce au lovit doi jandarmi. Aceștia interveniseră într-un conflict al fanilor steliști cu suporteri dinamovişti, cu ocazia partidei de fotbal dintre echipele FC Dinamo şi CSA Steaua.

„Ieri (vineri, 2 octombrie – n. red.), meciul dintre Dinamo 2 şi CSA Steaua era programat fără spectatori, dar anumite persoane, mânate, poate, de ură şi frustrare, au hotărât să transforme acest eveniment sportiv într-o luptă de stradă. Un suporter îşi susţine echipa favorită cu fair-play. El nu vine dotat cu cuţite şi pregătit de a crea dezordine socială şi haos la un meci fără spectatori”, a postat Marcel Vela pe rețeaua de socializare.

El a atras atenția că prezența suporterilor în zona Ștefan cel Mare, la acea oră nu era justificată sub nici o formă, iar intenția lor a fost doar aceea de a declanșa conflicte de stradă cu suporterii echipei rivale.

„În primul rând, prezenţa acelor suporteri, în zona Ştefan cel Mare, la acea oră, nu era justificată sub nicio formă. Singurul motiv erau luptele de stradă şi dezordinea, pentru a-şi consacra poziţia de lideri în rândul huliganilor. Prezenţa Jandarmeriei Române în zonă a fost de a opri această răfuială. A fost o măsură preventivă, de a contracara orice formă de violenţă stradală”, a scris Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

El a susţinut că, „în momentul în care huliganii s-au manifestat violent în zona staţiei de metrou, agresând doi jandarmi şi ameninţând alţi oameni, forţele de ordine nu au avut altă soluţie decât de a interveni ferm şi de a extrage din public persoanele violente”.

Băsescu, o terfelește pe Firea: „A fost un cancer…”

Evz TV. Cristian Pârvulescu explică rezultatul PNL la locale. Cine este marele învingător