Evenimentul Zilei > Monden > Vedetele care au produs pagube asupra climei din cauza zborurilor cu avioanele lor private
Vedetele care au produs pagube asupra climei din cauza zborurilor cu avioanele lor private

Vedetele care au produs pagube asupra climei din cauza zborurilor cu avioanele lor private

Utilizarea avioanelor private aduce critici deoarece produce dioxid de carbon (CO2), care are un impact negativ asupra climei. Avioanele private produc, în general, mai multe emisii decât zborurile comerciale.

Firma de marketing Yard a publicat recent un raport care clasifică „cei mai mari infractori” în funcție de cine a zburat cel mai mult în acest an cu un avion privat. Fanii și activiștii pentru schimbările climatice au vorbit despre celebritățile cu privire la emisiile de CO2 din avioanele lor private.

Emisiile de dioxid de carbon

Controversa a început în iulie după ce Kylie Jenner, în vârstă de 24 de ani, a distribuit o postare pe Instagram despre ea și iubitul ei Travis Scott, în vârstă de 31 de ani, pozând în fața avioanelor lor private. În timp ce unii au remarcat impactul pe care îl au avioanele private asupra climei, reacțiile au crescut atunci când Celebrity Jets a acuzat-o pe Jenner că a zburat doar trei minute cu avionul ei, ceea ce ar fi echivalat cu o călătorie cu mașina de 40 de minute.

Potrivit Yard, Taylor Swift, în vârstă de 32 de ani, a produs cel mai mult CO2 în acest an, având 170 de zboruri din ianuarie, cu un timp mediu de zbor de 80 de minute. Unul dintre cele mai scurte zboruri ale ei a durat 36 de minute, iar emisiile sale totale au fost de 8.293,54 tone, conform studiului.

Floyd Mayweather, în vârstă de 45 de ani, a avut 177 de zboruri cu avionul său privat, producând 7.076,8 tone de CO2, potrivit Yard. Cel mai scurt zbor al său a inclus o călătorie de 10 minute la Las Vegas, care emite 1 tonă de CO2, conform raportului.

Zborurile medii ale vedetelor

Jay-Z s-a clasat pe locul al treilea, efectuând 136 de zboruri care au emis 6.981,3 tone de CO2, iar timpul său mediu de zbor în acest an a fost de 67 de minute, potrivit Yard. Una dintre cele mai scurte călătorii ale sale a fost un zbor de 29 de minute de la Carolina de Nord la Ohio, conform studiului.

Alex Rodriguez, alias A-Rod, a emis 5.342,7 tone de CO2 anul acesta cu jetul său privat, relatează Yard. A-Rod, în vârstă de 46 de ani, a efectuat 106 zboruri din ianuarie, cea mai scurtă călătorie fiind de 34 de minute, cu o medie de 80 de minute, potrivit studiului.

Kim Kardashian, în vârstă de 41 de ani, s-a clasat pe locul 7 cu 57 de zboruri care au emis 4.268,5 tone de CO2, potrivit Yard. Durata medie a zborului ei este de 85,49 minute, în timp ce unul dintre zborurile mai scurte a fost o călătorie de 23 de minute de la San Diego, California, la Camarillo, California.

Avionul privat al lui Oprah Winfrey a emis 3.493,17 tone de CO2 în 68 de zboruri, potrivit raportului Yard. Winfrey, în vârstă de 68 de ani, a petrecut în medie 81,13 minute zburând în acest an, cel mai scurt zbor fiind de 16 minute de la Brunswick, Georgia, la Savannah, Georgia, care emite 1 tonă de CO2, conform raportului, potrivit Yahoo News.