Evenimentul Zilei > Monden > Vedete noi la Delfinariul din Constanța. Cine sunt Body și Morgan
Vedete noi la Delfinariul din Constanța. Cine sunt Body și Morgan

Vedete noi la Delfinariul din Constanța. Cine sunt Body și Morgan

Delfinariul din Constanța are două noi vedete care se alătură delfinilor ce fac deliciul spectacolelor pentru copii, din această vară, pe litoral.

Body și Morgan sunt lei de mare patagonezi și ocupă de acum vechiul bazin al delfinilor, care a fost reamenajat și decorat special pentru cei doi masculi. Amândoi au vârstă de 7 ani și sunt în grija biologilor români dar mai ales a lui Marco Tulio, instructorul lor venit tocmai din Mexic și care, de peste 20 de ani colindă lumea antrenând lei de mare. „În timpul spectacolelor, publicul va afla detalii despre leii de mare, despre viața lor și despre modul lor de comunicare. Este o muncă foarte ușoară, sunt foarte prietenoși iar noi știm cum să lucrăm cu ei”, spune specialistul.

   

Cei doi lei de mare sunt obișnuiți cu oamenii, nu se sperie de ei, ba chiar le place să „zâmbească” la spectatori dacă primesc mai mult pește din mâna antrenorului. Body și Morgan au lucrat mai mulți ani în orașe din nordul Italiei, iar anul acesta au fost la Budapesta. De acolo au ajuns la Constanța, unde vor sta două luni, chiria oferită pentru ei de către Delfinariu, din bugetul propriu, fiind de 30.000 de euro.

„Sunt aduși de Filip Caranfilov, un colaborator care a accesat oferta noastră de a închiria lei de mare și care a câștigat această activitate. Noi ne-am pregătit și am adus un antrenor care a lucrat patru ani în Tenerife, în Mexic, în Elveția și în China, care deschide delfinariu după delfinariu, aproape săptămânal. El lucrează cu leii de mare și ne va învăța și pentru delfini să facem noi activități și noi comportamente”, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Delfinariului Constanța.

Leii de mare sunt deseori confundați cu focile, numai că acestea din urmă sunt mai mici, nu au urechi exterioare, au inotatoarele mai scurte și mai groase. Leii de mare din specia de Patagonia, cum sunt Morgan și Body, mănâncă aproape 10 kilograme de pește pe zi, iar la maturitate ating 350 de kilograme și chiar și 2 metri înălțime. Sunt animale foarte zglobii și gălăgioase. Reprezentațiile leilor de mare încep de sâmbătă și, timp de două, vor fi două sau trei demonstrații pe zi.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: