Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Vasile Florin Cîțu, un candidat mai toxic decât Coronavirusul. Răspunsul lui Iohannis
Vasile Florin Cîțu, un candidat mai toxic decât Coronavirusul. Răspunsul lui Iohannis

Vasile Florin Cîțu, un candidat mai toxic decât Coronavirusul. Răspunsul lui Iohannis

Klaus Iohannis a desemnat un candidat mai detestat decât Coronavirusul. Pe Vasile Florin Cîțu, fost ministru de finanțe, picat în comsiile de specialitate ale Parlamentului și subiectul unei moțiuni simple, votate cu entuziasm.

Klaus Iohannis ține morțiș să se ajungă la alegeri anticipate. Iar pentru acest obiectiv avea nevoie de un candidat care să fie respins de toate partidele. De această dată fiind respectate toate indicațiile terapeutice ale Curții Constituționale. Vom avea niște negocieri parlamentare, vom avea niște declarații de susținere și vom avea și niște voturi în Parlament.

Am văzut nemulțumirea ALDE, rezerva UDMR și dezamăgirea PMP care credea că băgându-l în partid pe „eterna speranță” Cristian Diaconescu va avea un cuvânt de spus. Pare că nu au înțeles esența situației.

Asistăm la un joc simulat, menit să ne demonstreze că suntem în fața unui nou guvern. Numai că toată lumea știe că nu se va ajunge aici. Premierul desemnat Vasile Florin Cîțu are o singură mare calitate: este mai detestat decât Cornovavirusul.

Iar aici Klaus Iohannis a dat răspunsul corect la cererea Curții Constituționale. A desemnat un personaj despre care se spune că a făcut toate relele din ultimele luni: a făcut împrumuturi de 5,55 miliarde de euro în contextul în care avea de acoperit doar 100 de milioane de euro; favorizează ratele legate de ROBOR; a crescut inflația de la 3,2% la 3,9%; a umflat datoria publică cu 4 miliarde de euro în ultimele două luni ale anului 2019.

Ca să nu mai vorbesc despre cea mai actuală problemă: nu a finalizat achizițiile necesare pentru combaterea coronavirusului, deși achiziția se face de către MFP.

Credeți că exista un candidat mai detestabil? Eu nu cred că o soluție de tip Cătălin Predoiu sau Bogdan Aurescu ar fi întrunit în unanimitate atâtea sentimente negative.

Haideți să ascultăm un clasic în viață:  „Sau poate asta e soluția României la coronavirus. Când aude virusul ăla cine e propunere de prim-ministru, fuge. Poate Cîțu face parte din strategia noastră de apărare împotriva coronavirusului, când o auzi virusache că la noi e propus Cîțu prim-ministru, nu mai calcă în România niciodată”, a declarat Mihai Tudose, fostul premier și responsabil cu campania electorală a PSD.

Cu alte cuvinte, calea spre anticipate este din ce în ce mai lină…