Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Dîncu a discutat cu senatorii PSD. VEZI despre ce
Vasile Dîncu a discutat cu senatorii PSD. VEZI despre ce

Vasile Dîncu a discutat cu senatorii PSD. VEZI despre ce

Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Vasile Dîncu a discutat, luni, cu senatorii PSD despre reforma administraţiei şi a funcţiei publice.
"Am discutat mai puţin pe investiţii locale, ceea ce mă aşteptam, să spunem aşa, fiecare senator îşi serveşte în general colegiul şi se luptă pentru colegiul lui şi este normal asta, dar am discutat mai mult despre reforma în administraţie, despre ceea ce vrea Guvernul în ceea ce priveşte funcţia publică, despre cum vrem să codificăm şi să construim un cod al administraţiei", a precizat Dîncu, potrivit Agerpres. 
 
Dîncu a adăugat că Guvernul urmează să prezinte în Parlament un proiect de lege care va aduce modificări legate de statutul funcţiei publice. 
 
"Vrem să facem un proiect modern, în care să direcţionăm schimbarea în ceea ce priveşte reforma administraţiei centrale, dar în acelaşi timp şi a administraţiei locale, legate de funcţia prefectului, legate de şcolarizare. (…) Concret, nu am schimbat încă nimic. Vom pune în dezbatere publică unele modificări pe care le gândim noi, le gândesc specialiştii care au venit în discuţia despre funcţia publică. Este un proiect la care se lucrează de vreo doi ani. Au venit organizaţiile primarilor, organizaţiile profesionale ale celor din administraţia publică. (…) Este un proiect prin care se vor modifica mai multe lucruri (…) În Parlament se va alege varianta care se crede că este cea mai bună, dar una modernă, funcţională pentru un stat modern", a afirmat vicepremierul. 
 
Dâncu a mai precizat că a discutat cu senatorii social-democraţi şi despre fondurile europene. 
 
"Parlamentarii ştiu cel mai bine deficienţele de legislaţie din acest moment. Mi-am notat o jumătate de carneţel de propuneri şi sper că împreună cu Parlamentul să reuşim să facem, acolo unde este cazul, modificări legislative, pornind de la modalitatea în care anumite tipuri de UAT-uri, de localităţi, nu se califică pentru anumite categorii de fonduri europene până la modalităţi prin care putem schimba statutul unor unităţi administrativ-teritoriale", a explicat vicepremierul. 
 
O întâlnire pe acelaşi subiect a avut şi cu reprezentanţii asociaţiei primarilor de oraşe, a amintit el, pentru a se stabili cum anumite comune devenite oraşe în ultimul an pot reveni la statutul iniţial, astfel încât să se poată califica la cât mai multe proiecte pe fonduri europene. 
 
Alte teme de discuţie au fost "anumite proiecte de investiţii, structura bugetului". 
 
"Am convenit să fie urmată această venire a mea şi de alţi miniştri, probabil ministrul de Finanţe. Orice solicitare din partea grupurilor parlamentare va fi onorată de miniştrii acestui guvern. (…) Mai ales că suntem foarte interesaţi să avem un program comun de schimbare legislativă, în care să fim sprijiniţi de Parlament în a face reformă în administraţia centrală, reformă în administraţia locală. Şi fără o echipă, fără un bun consens naţional nu cred că vom reuşi să facem asta într-un singur an", a mai declarat Dîncu.