Evenimentul Zilei > Actualitate > Vasile Avram, în urmă cu trei zile: „Sunt blocat să aud că un titlu se cumpără cu ajutorul arbitrilor”. Azi e în arest
Vasile Avram, în urmă cu trei zile: „Sunt blocat să aud că un titlu se cumpără cu ajutorul arbitrilor”. Azi e în arest

Vasile Avram, în urmă cu trei zile: „Sunt blocat să aud că un titlu se cumpără cu ajutorul arbitrilor”. Azi e în arest

Într-un interivu publicat joi pe site-ul "mediafax.ro", fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor se arăta surprins de acuzele de corupţie care erau aduse "fluieraşilor". Azi, Vasile Avram, care a fost reţinut aseară, află dacă va petrece următoarele 29 de zile în arest.

Întrebat ce crede despre acuzaţiile care susţin că un titlu de campioană se cumpără cu două milioane de euro cu ajutorul arbitrilor, Avram a răspuns: "Pur şi simplu sunt blocat să aud o asemena declaraţie din partea unui fost arbitru şi preşedinte al comisiei centrale şi din partea unui conducător de club. E atât de gravă, încât ar trebui chemaţi în faţa comisiilor abilitate ale fotbalului şi chiar în faţa organismelor statului să dovedească ceea ce spun".

Vasile Avram a fost reţinut ieri, fiind acuzat de luare de mită. Şeful arbitrilor ar fi primit 19.000 de euro în preajma meciului jucat sezonul trecut, între FCM Târgu Mureş şi Universitatea Cluj. Vasile Avram riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani, la care se mai poate adăuga încă o treime din pedeapsă pentru forma continuată, în cazul în care procurorii dovedesc că ar fi vinovat. Omul de afaceri Sorin Ţerbea, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) şi un apropiat al formaţiei FCM Târgu Mureş, a fost şi el reţinut. Procurorii DNA l-au audiat şi pe arbitrul Sorin Chivulete.

Astăzi, Tribunalul Bucureşti va decide dacă îi va prelungi mandatul de arestare emis pe numele lui Avram cu încă 29 de zile, în cadrul unei şedinţe cu uşile închise.
CITIŢI ŞI:

  • Mircea Sandu, despre scandalul de corupţie din Liga I: "Vasile Avram va fi suspendat din funcţie" 
  • 2.000.000 €, preţul pentru un titlu de campioană câştigat fraudulos
  • Megascandal cu bani negri la campioana Oţelul Galaţi
  • Dragomir se spală pe mâini şi cere intervenţia DNA-ului
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: