"Poate am greşit. Cred că am greşit. Am avut mandat poate pentru că m-am luat în gură cu parlamentarii, dar nu cred că pentru asta trebuie să stau în puşcărie. Trebuie să fie probe ca să suport ce suport. Uitaţi-vă… Cred că arăt bine, dar pe dinăuntru nu arăt la fel de bine. Eu nu sunt un om care nu înţelege tot ce i se întâmplă. Puneţi-mi toate interdicţiile, dar lăsaţi-mă să mă duc la familia mea şi să mă ocup de acest dosar. Sunt multe poveşti în el. Cred în Dumnezeu şi cred în dumneavoastră, că reuşesc să vă sensibilizez prin atitudinea mea. Sunt natural ca brânza de oaie! Vreau să ies afară cu demnitate", le-a spus Vanghelie judecătorilor, conform Agerpres.

El a adăugat că situaţia lui este delicată, însă este un om cu demnitate, pentru că nu şi-a denunţat prietenii "aşa cum doreşte DNA".

"Veţi vedea că toţi cei care au dat declaraţii sunt afară. Unii şi-au schimbat declaraţiile. Vă spun: nu sunt un pericol public. Asta e viaţa, e mai uşor să dai declaraţii şi să ieşi. O să ajungem jumătate din români să îi denunţăm pe ceilalţi. Stau de 4 luni în arest pentru că nu am vrut să colaborez cu DNA. Am toate conturile blocate, am toată averea sub sechestru", a adăugat Vanghelie.

Curtea Supremă a dezbătut, joi, o contestaţie a lui Marian Vanghelie faţă de o decizie a instanţei de a-i respinge cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai uşoară.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată marţi de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.