Evenimentul Zilei > Justitie > Vanghelie a fost ținut legat de DNA mai bine de șase ani! Acum i-au dat clasare
Vanghelie a fost ținut legat de DNA mai bine de șase ani! Acum i-au dat clasare

Vanghelie a fost ținut legat de DNA mai bine de șase ani! Acum i-au dat clasare

Primarul de la Sectorul 5, Marian Vanghelie a fost anchetat vreme de mai bine de șase ani pentru că ar fi rugat un director să primească în audiență un inginer de cadastru.

Fostul șef al SPP, generalul Dumitru Iliescu a fost cercetat vreme de șase ani, într-un dosar penal care putea fi soluționat în câteva săptămâni. Din lipsă de probe, Direcția Națională Anticorupție a decis să claseze dosarul generalul Iliescu, în data de 22 iunie 2020.

În acest dosar apare și numele lui Marian Vanghelie care a fost și el anchetat. La cererea generalului Iliescu, primarul Vanghelie a rugat-o pe șefa Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București să îi ceară omoloagei ei din Ilfov, să primească în audiență un expert de cadastru. Procurorii DNA, după șase ani au ajuns la concluzia că la mijloc nu a fost nimic necurat, deoarece o simplă audiență nu atrage automat și comiterea unor fapte de corupție.

Dosarul în sine conține patru infracțiuni, dintre care una se referea la relația lui Iliescu cu Vanghelie. O altă acuzație se referă la o discuție avută de generalul SPP cu celebrul Viorel Hrebenciuc, considerat eminența cenușie a Partidului Social Democrat. În cadrul acestei discuții, și care era monitorizată de DNA, senatorul PSD l-a rugat pe general să verifice dacă pe numele său este vreun dosar la DNA sau este emis un mandat de ascultare. Pentru asta, procurorii DNA i-au făcut dosar generalului Iliescu fără să existe nicio probă că ar fi apelat la serviciile unor polițiști de la DNA care să afle dacă Hrebenciuc era sau nu cercetat penal.

După șase ani, DNA arată în ordonanța de clasare că: ”în cauză există dubiu cu privire la autenticitatea informației furnizate de Iliescu Dumitru despre existența mandatului de supraveghere tehnică ce îl privea pe Hrebenciuc Viorel, întrucât din probele administrate a rezulta că singurul dosar al în care erau efectuate interceptări la momentul convorbirii în mediu ambiental purtată de cei doi, respectiv 13 august 2014, cel înregistrat pe rolul DNA … procurorul de caz care efectua urmărirea penală era o persoană de sex masculin și nu o persoană de sex feminin, astfel cum a lăsat să se înțeleagă Iliescu Dumitru”, se arată în ordonanța de clasare. Culmea este că DNA a verificat aceste informații încă din august 2014.

Generalul Iliescu a anunțat că va depune o plângere penală împotriva celor care au anchetat acest dosar. ”Toate cele 4 acuzații cuprinse în dosarul penal, reprezentând infracțiuni grave, sancționate cu mulți ani de pușcărie, au fost soluționate identic, fapta nu există, nu sunt probe, nu sunt prevăzute de legea penală! Atunci, de ce am fost urmărit penal…6 ani? Pentru că, doar așa, aveam statutul de „PENAL” și puteau să mă monitorizeze complex… în toată această perioadă, ceea ce au și facut… În dosar…apar nume de persoane pe care nu le-am cunoscut, niciodată, nu m-am întâlnit cu ele, nu am dialogat niciodată cu acestea…”, a spus generalul Iliescu.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: