Evenimentul Zilei > Actualitate > Înfiorător! EXISTĂ VAMPIRI în zilele noastre, iubesc SÂNGELE şi NOPŢILE
Înfiorător! EXISTĂ VAMPIRI în zilele noastre, iubesc SÂNGELE şi NOPŢILE

Înfiorător! EXISTĂ VAMPIRI în zilele noastre, iubesc SÂNGELE şi NOPŢILE

Nu este o glumă proastă, vampirii chiar există cu adevărat printre noi. Au aceleaşi apucături pe care le ştim din filme, beau sânge, ies numai noapte, au temperatura corpului sub cea normală... Este chiar şi o ascociaţie care-i reprezintă, Liga Italiană a Vampirilor Adevăraţi, cu 2.000 de membri în toată Italia, cu sediul în Medola, în provincia Romagna, dar urmaşii lui Dracula ar putea fi mult mai mulţi, fiindcă unii preferă să stea în umbra nopţii.

Dar, dincolo de gusturile dark şi neo gothic care transpar în scene de horror pe site-ul Internet al asociaţiei, la baza unor precise obiceiuri, există o condiţie fiziologică al cărei semn ieşit în evidenţă este o temperatură corporală inferioară celei normale, de unde şi înclinaţia de a trăi în orele nopţii, ca şi aceea de a bea sânge pentru a atinge energia vitală, dar dintre cei 2.000 doar 50 sunt cu adevărat ''însetaţi rău''.

Sângele este pus la dispoziţie gratuit de către voluntari, deci nu se poate vorbi în niciun caz de trafic ilegal, dar cu siguranţă stupefiază acest comportament care în SUA este obiect de aprofundări ştiinţifice şi de cercetări medicale. E vorba despre vampiri deci şi nu de oameni pasionaţi de un gen care de 200 de ani ocupă imaginarul reflectat în literatură, sau în cinema.
 
De la Nosferatu până la Medola distanţa e mică, cu atât mai mult cu cât în mica localitate romagnolă s-au făcut şi se fac seriale Tv despre vampiri inspirate de scenariile lui Davide Santandrea, preşedintele Ligii Italiene a Vampirilor, iar curând o trupă va turna de-a dreptul un film ''Jurnalul bestiei'', de care se vor ocupa Netflix şi Sky, titrează presa italiană.