Evenimentul Zilei > Economie > Valoarea Bitcoin a crescut din nou și a atins un prag istoric. Ce mișcări au fost decisive pe piața financiară
Valoarea Bitcoin a crescut din nou și a atins un prag istoric. Ce mișcări au fost decisive pe piața financiară

Valoarea Bitcoin a crescut din nou și a atins un prag istoric. Ce mișcări au fost decisive pe piața financiară

Valoare criptomonedei a crescut semnificativ după ce marți a avut loc lansarea fondului tranzacționat la bursă (ETF) ProShares Bitcoin Strategy.

Primului fond tranzacționat la bursă cu expunere pe Bitcoin din SUA a dat rezultate, astfel că valoarea aceste criptomonede a explodat și a ajuns la un nou record: 66.901 dolari, față de pragul maxim anterior, care fusese de 64.899 în luna aprilie.

Mișcarea care a crescut valoare Bitcoin

Marți a avut loc lansarea fondului tranzacționat la bursă (ETF) ProShares Bitcoin Strategy, iar mutarea a reprezentat un prag important pentru industria de gestionare a activelor, pentru că a integrat Bitcoin și mai mult în rândul finanțelor clasice. Acesta a crescut cu aproape 5% în prima zi de tranzacționare. Companiile de administrare a veniturilor care nu le-au oferit clienților posibilitatea de a cumpăra monede digitale până în acest moment ar putea să intre în acest sector, arată o analiză XTB, conform profit.ro.

ETF-urile sunt vehicule de investiții pasive care au câștigat interesul investitorilor, datorită ușurinței de a investi precum și a performanței pe termen lung față de fondurile active.

Lansarea ETF-urilor Bitcoin deschide calea către lumea criptomonedelor pentru mulți investitori care anterior nu erau convinși din cauza riscurilor asociate investițiilor în criptomonede.

ETF-urile cripto s-au lansat anul acesta în Canada și în Europa

Din anul 2013, Comisia SUA pentru valori mobiliare (SEC) a respins tentativele de a pune bazele ETF Bitcoin. Dar, săptămâna trecută, SEC a alimentat speculațiile privind aprobarea după ce a postat următoarele sfaturi pe Twitter: „Înainte de a investi într-un fond care deține contracte futures Bitcoin, asigurați-vă că puneți în balanță, cu atenție, potențialele riscuri și beneficii”.

Cei de la SEC consideră că un ETF futures este mai sigur. Contractele futures pe Bitcoin sunt oferite de Chicago Mercantile Exchange (CME), o imensă instituție financiară. De asemenea, investitorii trebuie să depună garanții pentru tranzacționarea contractelor la termen, conform sursei citate.

ETF-urile cripto s-au lansat anul acesta în Canada și în Europa și au căpătat notorietate datorită interesului pentru activele digitale. Este de așteptat ca această tendință să continue. Mulți administratori de fonduri au solicitat lansarea de ETF-uri Bitcoin în SUA. Gigantul de investiții instituționale Grayscale planifică să convertească fondul Bitcoin Trust într-un fond tranzacționat la bursă (ETF) stabilit fizic