Evenimentul Zilei > International > Mare surpriză. A apărut șeful Alibaba Group. Explozie la Bursă
Mare surpriză. A apărut șeful Alibaba Group. Explozie la Bursă

Mare surpriză. A apărut șeful Alibaba Group. Explozie la Bursă

Fondatorul grupului Alibaba, Jack Ma a apărut public pentru prima oară de la misterioasa sa dispariție. El nu a mai fost văzut din 24 octombrie 2020, alimentând diferite speculații.

Mare surpriză. Șeful Alibaba Group, Jack Ma s-a întâlnit miercuri dimineață cu 100 de profesori din mediul rural în China prin intermediul unei video conferințe. Este prima apariție a omului de afaceri din luna octombrie. Acest fapt a declanșat un salt puternic al acțiunilor grupului, cotate la bursa din Hong Kong.

Explozie la bursă după apariția sa

Speculațiile pe rețelele sociale cu privire la locul unde se află cel mai înalt antreprenor chinez au fost ample. Jack Ma nu mai apăruse în public din 24 octombrie, când a susținut un discurs la un forum din Shanghai.

Tianmu News, un portal de știri sub Zhejiang Online, susținut de guvernul provincial Zhejiang, a prezentat întâlnirea video live. Fundația Jack Ma a spus confirmat evenimentul și a transmis că Jack Ma a participat miercuri la ceremonia online a evenimentului anual al Inițiativei Profesorului Rural. Alibaba Group a confirmat, de asemenea, că Jack Ma a participat la evenimentul online. Acțiunile cotate la Hong Kong ale Alibaba au crescut cu peste 6% după ce s-a raportat reapariția sa.

Apariția publică a lui Ma vine în timp ce Alibaba intenționează să strângă cel puțin 5 miliarde de dolari prin vânzarea în SUA a unor obligațiuni. Reuters a raportat că încasările din obligațiuni ar putea ajunge la 8 miliarde de dolari.

Alibaba este, de asemenea, ținta unei anchete antitrust lansate luna trecută de autoritățile chineze.  În ultimele luni s- a accelerat o represiune a comportamentului anticoncurențial în spațiul virtual.

Mare surpriză. Ma nu a specificat unde se află

În videoclipul de 50 de secunde, Ma, îmbrăcat într-un pulover bleumarin, a vorbit în fața unei camere foto dintr-o cameră cu pereți de marmură gri și covor cu dungi. Nu era clar din videoclip sau din articolul Tianmu News de unde vorbea acesta. El s-a adresat profesorilor care au primit Premiul pentru profesori din mediul rural Jack Ma, care în anii anteriori ar fi participat la o ceremonie organizată de Fundația Jack Ma în orașul litoral chinez Sanya.

„Nu ne putem întâlni în Sanya din cauza epidemiei”, a spus el în discurs, fără a specifica unde se află. „Când epidemia se va termina, trebuie să găsim timp pentru a compensa călătoria tuturor la Sanya și apoi ne vom întâlni din nou!”, informează Reuters.

Ma este considerat a fi „dușmanul” președintelui chinez Xi Jinping.