Evenimentul Zilei > Actualitate > Valeriu Streleţ: „Nu se pune problema UNIRII Republicii Moldova cu România”
Valeriu Streleţ: „Nu se pune problema UNIRII Republicii Moldova cu România”

Valeriu Streleţ: „Nu se pune problema UNIRII Republicii Moldova cu România”

Primul ministru de la Chişinău, Valeriu Streleţ, a respins posibilitatea unirii Rebublicii Moldova cu România. El a spus că un astfel de scenariu ar presupune costuri inacceptabile pentru cetăţenii români.

''Fraţii noştri de peste Prut au alte probleme. Au fost făcute anterior nişte calcule privind costurile unirii. Nu cred că sunt mulţi entuziaşti care ar vrea să accepte descreşterea nivelului de viaţă al unei familii din Bucureşti sau Piteşti, în favoarea unirii”, a spus Valeriu Streleţ, informează Agerpres, citând Europa Liberă.

Declaraţiile premierului Valeriu Streleţ vin după ce, pe 1 august, a declarat că subiectul unirii nu este de actualitate.

"România este principalul nostru susţinător, dar astăzi nici autorităţile de la Bucureşti şi nici cele de la Chişinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat", spune Streleţ, citat de independent.md.

Conform Europa Liberă, într-un sondaj recent de opinie realizat în România arăta că aproape 68% dintre români susţin unirea cu Republica Moldova până în 2018.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: