Evenimentul Zilei > Actualitate > Valeriu Stoica: Băsescu poate reveni, după 2014, ca şef de partid
Valeriu Stoica: Băsescu poate reveni, după 2014, ca şef de partid

Valeriu Stoica: Băsescu poate reveni, după 2014, ca şef de partid

Vicepreşedintele PDL susţine că decuplarea partidului de preşedinte ar fi o eroare şi estimează că "s-ar putea să mai avem surprize" din partea lui Băsescu.

În interiorul PDL nu sunt excluse mişcări-surpriză din partea preşedintelui Băsescu. Unul dintre cei care cred că "resursele sale nu sunt epuizate" şi "s-ar putea să mai avem surprize" este vice preşedintele Valeriu Stoica, parte a grupului apropiaţilor Palatului Cotroceni, din interiorul PDL.

Invitat ieri la "Evenimentele Zilei", la postul B1, Stoica a preconizat că, mai ales în contextul unei noi tentative de suspendare din partea opoziţiei, "viaţa politică a lui Traian Băsescu s-ar putea prelungi dincolo de 2014". Ipostaza: "nu neapărat ca premier", ci "ca şef de partid, ca om politic care are un cuvânt foarte important".

Mai mult, vicepreşedintele PDL consideră că "ideea decuplării partidului de preşedinte", deşi pe placul unor lideri democrat-liberali, cât şi al unor consilieri de la Cotroceni, "e eronată".

O nouă suspendare "i-ar putea prelungi viaţa politică"

Contextul în care Stoica l-ar vedea mult mai întărit pe Băsescu ar fi tentativa unei noi suspendări, anunţată deocamdată doar ca intenţie de PSD.

"Domnul Iliescu redeşteaptă o idee care a fost perdantă pentru PSD: suspendarea preşedintelui. Ideea este cel puţin năstruşnică şi, pentru PSD, de două ori perdantă", consideră vicepreşedintele PDL, prezicând, optimist, că într-o astfel de situaţie, pe de o parte, Băsescu ar putea fi transformat în "mit politic", pe de alta, i s-ar putea "prelungi viaţa politică".

"Nu-i subestimaţi capacitatea de remontare. S-ar putea ca o astfel de tentativă să-i prelungească viaţa politică mai mult decât vor adversarii lui, dincolo de 2014. Nu neapărat ca premier. Ca şef de partid, ca om politic care are un cuvânt foarte important", preconizează Stoica.

"PDL are nevoie de Băsescu"

Dincolo de un semnal pentru opoziţie, Stoica a lansat şi un mesaj destinat activului PDL: "Partidul are în continuare nevoie de preşedinte. Resursele lui Băsescu nu sunt epuizate. Dimpotrivă, s-ar putea să mai avem surprize".

Teoria sa este că, în ciuda poziţiilor unor consilieri pre ziden ţiali sau lideri ai PDL, partidul nu trebuie decuplat de preşe dinte. "Există câţiva consilieri prezidenţiali care spun că partidul îl trage în jos pe preşedinte şi atunci să-l decuplăm de partid. Există şi prin PDL câţiva care spun că Băsescu e la ultimul mandat, nu mai are viitor politic, prin urmare să decuplăm partidul de preşedinte. Cred că ideea e eronată", spune Stoica.

În plus, vicepreşedintele PDL crede că taxarea recentă a lui Sever Voinescu, Cristian Preda şi Radu F. Alexandru nu era îndreptată de Băsescu decât spre cel din urmă, tocmai pentru poziţa sa privind distanţa necesară între PDL şi Cotroceni. "Mi-e teamă că nu Sever Voinescu şi Cristian Preda au fost ţintele discursului prezidenţial", a adăugat Stoica.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News