Evenimentul Zilei > Social > Vaccinul anticoronavirus, pe ultima sută de metri! Când va fi gata şi cine are prioritate
Vaccinul anticoronavirus, pe ultima sută de metri! Când va fi gata şi cine are prioritate

Vaccinul anticoronavirus, pe ultima sută de metri! Când va fi gata şi cine are prioritate

Vestea vine din Stale Unite prin vocea unui oficial care anunţă că am putea avea un vaccin pentru Covid-19 înainte de sfârşitul anului.

Guvernul american a investit miliarde de dolari în proiectele concurente ale mai multor companii de biotehnologie şi laboratoare, bazate pe tehnologii diferite, pentru a finanţa teste clinice şi, în paralel, construirea de unităţi de fabricaţie la scară mare.

Producătorii de vaccinuri parteneri cu guvernul SUA sunt pe cale să înceapă fabricarea masivă a unui vaccin pentru COVID-19 până la sfârșitul verii, a declarat luni un oficial al administrației.

Statele Unite și-a asigurat cu prioritate primele 100 milioane de doze în caz de eficacitate dovedită

  „Dacă întrebaţi exact când vor fi literalmente gata dozele de vaccin şi băgate în fabricație, este probabil ca în patru până la șase săptămâni,  vom produce activ până la sfârșitul verii”, a declarat oficialul, care a refuzat să i se facă public numele.

El a adăugat că administrația lucrează deja cu companii pentru dotarea instalațiilor de fabricație și achiziționarea de materii prime.

Potrivit reuters, Administrația Trump a contribuit la finanțarea dezvoltării a patru vaccinuri COVID-19 până în prezent, prin intermediul Programului său de operare de urgență de vârf, care își propune să producă 300 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului 2021.

Guvernul SUA a acordat subvenții de la câteva sute de milioane de dolari la peste un miliard de dolari către Johnson & Johnson, Moderna Inc, AstraZeneca Plc și Novovax Inc.

De asemenea, a semnat un contract de 450 de milioane de dolari la începutul acestei luni cu Regeneron Pharmaceuticals Inc pentru a-l ajuta la furnizarea de terapii pentru pacienții bolnavi de virus.

Studiile clinice pentru terapeutici pot produce rezultate în câteva săptămâni, ceea ce face posibilă producerea de către mii de doze, a declarat oficialul respectiv.

Reamintim că administraţia Trump a lansat operaţiunea Warp Speed pentru producerea a 300 milioane de doze de vaccin până în ianuarie 2021, cu care să fie imunizaţi cu prioritate cetăţenii americani.

 „Operaţiunea Warp Speed creează un portofoliu de vaccinuri pentru a creşte şansele să avem cel puţin un vaccin sigur şi eficace încă de la sfârşitul anului 2020”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alex Azar.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: