Evenimentul Zilei > International > Vaccinul anti-Covid de la Moderna, risc mai mare de a declanșa o inflamație a inimii. Autoritățile medicale din SUA au deschis o anchetă
Vaccinul anti-Covid de la Moderna, risc mai mare de a declanșa o inflamație a inimii. Autoritățile medicale din SUA au deschis o anchetă

Vaccinul anti-Covid de la Moderna, risc mai mare de a declanșa o inflamație a inimii. Autoritățile medicale din SUA au deschis o anchetă

Food and Drug Administration (FDA - agenția Statelor Unite ale Americii care reglementează domeniul medical.) investighează dacă există vreo legătură între vaccinul anti-Covid produs de compania Moderna și un risc ridicat de inflamație cardiacă la adulții tineri.

Cei cărora li se inoculează vaccinul Moderna par să prezinte un risc mai mare de a fi diagnosticați cu miocardită decât se credea anterior Autoritățile de reglementare din Statele Unite susțin, însă, că este prea devreme pentru a ajunge la o concluzie în acest moment și afirmă că mai trebuie făcute multe cercetări înainte ca o recomandare să poată fi făcută, au declarat surse familiariuzate cu ancheta FDA pentru The Washington Post.

„Nu am ajuns la o concluzie în acest sens”, a declarat sursa, afirmând că datele nu sunt foarte clare.

Avertismentul legat de existența unui risc rar de miocardită sau inflamație cardiacă a fost lansat încă din iunie

În iunie, Food and Drug Administration a emis un avertisment cu privire la vaccinul Moderna în care se preciza că există un risc rar de miocardită sau inflamație cardiacă. Riscul, susținea avertismentul, este mai mare în ceea ce-i privește pe bărbații tineri. Ulterior, un avertisment similar a fost dat publicității și în ceea ce privește vaccinul Pfizer. Autoritățile de reglementare americane au precizat, însă, că beneficiile vaccinului anti- Covid depășesc riscurile.

Potrivit Fundației Miocardite, în 2019 au existat 1 milion de cazuri de miocardită în SUA, despre care se spune că reprezintă anual 5% până la 20% din decesele subite.

Riscul e mai mare pentru cei vaccinați cu Moderna comparativ cu Pfizer

Potrivit surselor care au vorbit pentru The Washington Post, există un risc de 2,5 ori mai mare de inflamație cardiacă sau a miocardită la cei care sunt vaccinați cu Moderna față de cei care sunt inoculați cu serul Pfizer. Aceasta ar fi concluzia la care a ajuns un studiu făcut în Canada. În studiul care nu a fost încă publicat, cercetătorii canadieni sugerează că bărbații cu vârsta sub 30 de ani prezintă un risc mai mare.
Trebyuie precizat, însă, că apariția miocarditei ca efect secundar al vaccinului este extrem de rară, chiar dacă riscurile pentru persoanele care primesc vaccinul Moderna sunt ceva mai mari, scrie site-ul zerohedge.com.