O nouă cărămidă cade pe capul lui Harry și Meghan Markle  în urma aflării sumei pe care au cheltuit-o în vacanța secretă cu micuțul Archie în Ibiza. Totul ar fi costat până la 100.000 de euro timp de aproximativ șapte zile.  Având în vedere zborurile private (ale companiei NetJets de la 20 mii lire sterline la 21 mii euro), cazarea într-o vilă super luxoasă (50 mii euro pentru o săptămână) și costul bodyguarzilor britanici  dar și spanioli pentru de securitate, rezultă suma exorbitantă în urma  unui prim calcul făcut de presa britanică.
Cei doi, conform propriilor declaraţii, vor să militeze şi să sprijine ecologiştii, iar Harry a ales să-şi ţină discursul despre climă, la Google Camp, cu picioarele goale în fața unor celebrități din întreaga lume, de la Leonardo DiCaprio la Katy Perry şi Orlando Bloom, dar apoi, cei doi apelează la zboruri private scumpe, poluante  fără să le pese de  viaţa planetei, a scris pe social media jurnalistul Piers Morgan, Daily Mail.
Suma  exactă a săptămânii de vacanţă, programată imediat după ziua de naștere a lui Meghan, pe 4 august, nu este cunoscută încă, deși mass-media a cerut Palatului Buckingham să declare suma deoarece aceștia sunt obligați să prezinte public modul în care sunt folosiți banii contribuabililor…dar nu s-a dat încă niciun răspuns.
Nu e de mirare că popularitatea ducesei de Sussex se înrăutăţeşte. În ultimul sondaj al YouGov,  Meghan se află doar pe locul șase, după Kate Middleton. Markle are doar 49%,  iar din 2018 până în 2019 a scăzut cu 6%. Kate Middleton, în schimb, este stabilă pe locul patru, este aceeași poziţie pe care a avut-o în 2018, cu 64%.
Singura schimbare reală este la vârf, deoarece anul acesta se află regina Elisabeta cu 72%, în timp ce anul trecut a fost Harry care este acum pe locul doi cu 71%. În timp ce al treilea loc al podiumului este ocupat  William, 69%.