Evenimentul Zilei > EVZ Special > Va fi zăpadă de Sărbători? Iată răspunsul! Prognoză meteo specială de Crăciun
Va fi zăpadă de Sărbători? Iată răspunsul! Prognoză meteo specială de Crăciun

Va fi zăpadă de Sărbători? Iată răspunsul! Prognoză meteo specială de Crăciun

Toată lumea se întreabă cum va fi vremea de Crăciun și dacă va ninge sau nu la munte.

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, dar românii nu știu dacă se vor bucura pe deplin de ele, căci un Crăciun fără zăpadă parcă nu are același farmec.

Un scenariu meteorologic prezentat de Prognoze Meteo, o tot mai căutată pagină de Facebook, aduce un răspuns categoric la această întrebare: „Adio, zăpadă de Crăciun! Pentru Anul Nou, de doi lei speranță”.

Din punct de vedere climatologic, luna decembrie regăsește România „sub influența dorsalei anticilonului est-european, aflat într-o continuă extindere, dar și sub influența ciclonilor mediteraneeni. Când avem parte de cuplajul Anticiclon – cicloni mediteraneeni se poate forma fenomenul de viscol. Dacă mai adăugăm și o retrogradare a ciclonilor în Marea Neagră, atunci avem parte și de cantități mult mai mari de precipitații”.

Totuși, România nu se va intersecta cu o asemenea situație, „cel puțin până după primele două zile de Crăciun. În toată această perioadă, ne vom afla pe o puternică circulație atlantică, de la V spre E, care va ține foarte departe de noi orice urmă de anticiclon est-european”.

Așadar, șansele unui Crăciun cu zăpadă la nivelul întregii Românii sunt de 0%. Nici măcar în zonele montane nu sunt șanse mai mari de 10, hai 15% să avem parte de ninsoare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.