Evenimentul Zilei > Social > UTILITAR: Cum este monitorizată calitatea apei?
UTILITAR: Cum este monitorizată calitatea apei?

UTILITAR: Cum este monitorizată calitatea apei?

Supravegherea calității apei potabile se bazează pe proceduri tehnice riguroase şi pe instrumente de control performante. Monitorizarea se realizează atât în uzinele de producere a apei, analizoarele automate urmărind, în timp real, fiecare fază de tratare, pentru a-i verifica eficacitatea, cât și în rezervoarele de apă și în puncte de pe rețeaua de distribuție, toate aceste procedee fiind dublate de analize de laborator.

Anual, sunt analizați aproape 120.000 de indicatori, pentru un număr de peste 6.000 de probe prelevate din rețeaua de distribuție a apei potabile.

Laboratoarele de analiză a apei ale Apa Nova București sunt certificate de Asociația Rețelei Naționale de Acreditare din România (RENAR). În ele lucrează personal calificat din domeniul „chimia şi microbiologia apei” și sunt dotate tehnic cu echipamente performante, ce permit analiza, cu rezultate garantate pentru toți indicatorii de calitate, a apei potabile.

Practic, calitatea apei potabile este controlată continuu şi permanent, 24h din 24h, cu ajutorul analizoarelor automate şi prin analize complexe fizico-chimice, biologice şi microbiologice efectuate în laboratoare.

Unde vezi rezultatele analizelor

Apa Nova Bucureşti realizează, lunar, buletine de analiză a apei prelevată din 50 de puncte de colectare de pe întregul teritoriu al Capitalei. Aceste buletine pot fi accesate online, pe pagina Apa Nova București, la secțiunea Buletine de Analiză a Apei. Lunar, sunt efectuate peste 18.000 de analize pentru apa potabilă (la stațiile de tratare şi la stațiile de pompare).

Cum verifici apa de la robinet

Dacă aveți îndoieli în privința calității apei potabile distribuită de Apa Nova București, puteți să solicitați efectuarea unei analize la Call Center (program non-stop) 021.207.77.77 sau *7777. Analizele apei potabile din sistemul de distribuție al Apa Nova București nu se facturează.