Evenimentul Zilei > Politica > USR îl RESPINGE pe Cioloş: Până la Congres, acest subiect este închis
USR îl RESPINGE pe Cioloş: Până la Congres, acest subiect este închis

USR îl RESPINGE pe Cioloş: Până la Congres, acest subiect este închis

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat astăzi că subiectul Dacian Cioloş este închis până la Congresul partidului şi va putea fi abordat din nou dacă noua conducere va primi un mandat în acest sens.

"Aţi văzut declaraţiile şi ale domnului Dacian Cioloş şi ale domnului Nicuşor Dan, declaraţii care închid o etapă a negocierilor dintre USR şi echipa domnului Dacian Cioloş. Până la Congres acest subiect este un subiect închis din punctul de vedere al ambelor părţi. După Congres, în măsura în care noua conducere va primi din partea Congresului un mandat de continuare a acestor negocieri vom veni cu informaţiile care vor apărea în acel moment", a spus Barna, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Întrebat dacă în cadrul discuţiilor purtate cu fostul prim-ministru a apărut şi ideea unificării Dreptei, purtătorul de cuvânt al USR a spus că acest subiect nu a fost unul explicit, ci s-a vorbit mai degrabă despre o platformă de dreapta care să poată fi pe viitor o alternativă la PSD.

"Despre unificarea Dreptei nu a fost vorba în mod explicit. Elementul care a apărut într-adevăr în discuţie a fost legat de platforma de dreapta, care să poată să constituie în viitor o alternativă coerentă la PSD. (…) Discuţia nu a trecut de aceste principii generale", a adăugat Dan Barna.

Fostul premier, Dacian Cioloş, a anunţat săptămâna trecută, pe pagina sa de Facebook, că a luat decizia de a nu face pasul spre USR.