Deputatul dă ca exemplu Galaţiul, unde “zeci de şefi ai secţiilor de votare s-au retras pentru că nu au fost de acord cu fraudarea alegerilor”. Acesta mai arată că din cele 433 de secţii de votare din Galaţi, până la această oră au demisionat 40 de preşedinţi.
“Se încearca o fraudare masivă, nu din punct de vedere al votului, ci pentru a acoperi numărul de votanţi pe care şi-l propune USL în fiecare judeţ. Până acum şi-au dat demisia peste 40 de preşedinţi de secţii de vot. Din surse, că nu am cum să spun altfel, marea majoritate nu a agreat condiţia care le-a fost pusă să crească numărul de voturi în urna în aşa fel încât să depaşească 200-250 de voturi pe fiecare secţie de votare, lucru foarte greu de realizat. Li s-a recomandat să introducă buletine suplimentare din oră în oră ca să prevină un şoc, de regulă după ora 9.00″, a spus Toader.
De asemenea, deputatul a mai spus că se mai încearcă fraudarea şi prin votul multiplu,”excursii electorale”. Totusi, Toader a tinut sa precizeze ca PDL are un sistem de verificare a votului multiplu, care va fi operabil la toate judetele din tara.