USL: Guvernul e neconstituțional și trebuie să plece

USL: Guvernul e neconstituțional și trebuie să plece

Voci din tabăra Opoziției susțin că Guvernul ar trebui să demisioneze, după și-a asumat răspunderea în Parlament pe o lege pe care CCR a declarat-o neconstituțională: comasarea alegerilor.

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, consideră că decizia Curţii Constituţionale a României implică demisia rapidă a Guvernului. "Faptul că alegerile nu vor fi comasate presupune, în opinia mea, ca la sfârşitul lunii martie să avem alegeri parlamentare anticipate iar la sfârşitul lunii iunie - locale anticipate", a declarat pentru Agerpres liderul senatorilor liberali.

El a adăugat că reacţia CCR este una "binemeritată de PDL şi preşedintele Traian Băsescu" iar electoratul trebuie să-i sancţioneze în consecinţă şi pe parlamentarii care au susţinut public această "aberaţie" - comasarea alegerilor. "PDL trebuie să se renunţe la această lege indiferent de motivaţia CCR, iar această decizie a Curţii coboară PDL sub 10% din intenţia de vot a populaţiei", a conchis Haşotti. Și liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, crede că Guvernul trebuie să demisioneze. "Preşedintele şi Guvernul au fost învinşi de români - l-au adus înapoi pe Arafat, amână aplicarea taxei auto, nu mai sunt forţaţi românii să restituie anumiţi bani către stat şi iată că ceea ce opoziţia spune demult legat de toate aceste aspecte se înfăptuieşte pentru că românii au înţeles că acest Guvern nu le-a făcut decât rău. Opoziţia a contestat la CCR acest proiect de lege privind comasarea alegerilor şi Curtea ne spune azi că acest proiect de lege pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea este neconstituţională. Concluzia este una simplă: acest Guvern este neconstituţional şi trebuie să plece", a declarat, pentru Agepres, Mircea Duşa. CITIȚI ȘI:

  • Curtea Constituțională a decis: Fără comasate!
  • Sorin Frunzăverde spune adio comasării
  • Ponta: este o înfrângere catastrofală a Guvernului Boc

Ne puteți urmări și pe Google News