Evenimentul Zilei > Actualitate > Urmărit naţional, prins de poliţişti în largul mării înainte de a fugi cu o navă străină
Urmărit naţional, prins de poliţişti în largul mării înainte de a fugi cu o navă străină

Urmărit naţional, prins de poliţişti în largul mării înainte de a fugi cu o navă străină

Premieră în capturarea urmăriţilor naţionali daţi în consemn la frontieră. Poliţiştii constănţeni, ajutaţi de Garda de Coastă şi Căpitănia Zonală Constanţa, au reuşit să depisteze, la timp, pe un petrolier grecesc, un tânăr de 28 de ani dat în urmărire, fiind condamnat la închisoare pentru infracţiuni informatice

Capturarea lui Elvin Abgeli, condamnat la închisoare pentru trei ani şi două luni, a avut loc noaptea trecută, la patru kilometri în largul mării, în dreptul portului Constanţa, unde petrolierul grecesc la bordul căruia se îmbarcase inculpatul aştepta acordul autorităţilor portuare să părăsească rada. După ce în data de 15 decembrie poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanţa au primit mandatul de executare a pedepsei emis de Judecătoria Constanţa au constatat că Elvin Abgeli dispăruse.

Poliţiştii au aflat astfel că tânărul, cunoscut pentru clonarea cardurilor bancare şi sustragerea banilor din conturile clienţilor unor bănci din România, Europa şi SUA, se îmbarcase în data de 12 decembrie pe o navă străină unde urma să se ocupe de logistică. Petrolierul descărcase combustibil în portul Constanţa şi se pregătea de plecare, aşteptând în radă. Poliţiştii au alertat autorităţile portuare, luând legătura şi cu comandantul navei, care este român.

„Astfel, în cooperare cu lucrători ai Gărzii de Coastă Constanța și ai Căpităniei Zonale Constanța, polițiștii s-au deplasat cu o şalupă rapidă la aproximativ 2 mile de coastă, unde au abordat motonava, la bordul căreia a fost identificat condamnatul, căruia nu-i venea să creadă că este prins. El a fost preluat și transportat în cătuşe la sediul IPJ Constanța. Bărbatul figura ca urmărit național şi a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei”, a declarat, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, Bogdan Păduraru.