Evenimentul Zilei > Actualitate > Urmărire ca-n filme la frontieră. Un turc și un kosovar, depistați cu aparatele cu termoviziune
Urmărire ca-n filme la frontieră. Un turc și un kosovar, depistați cu aparatele cu termoviziune

Urmărire ca-n filme la frontieră. Un turc și un kosovar, depistați cu aparatele cu termoviziune

Un cetățean Kosovo și un turc, călăuziți de un cetățean francez, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni la graniţa cu Serbia, cu ajutorul aparatelor cu termoviziune.

Noaptea trecută, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, județul Timiș, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interior, pe jos, pe câmp. Cei doi erau un kosovar și un turc. Când au ajuns la 500 m de punctul de trecerea a frontierei, s-au ascuns în niște tufișuri și au așteptat călăuza. Aceasta, un cetățean francez de origine sârbă, a apărut la volanul unei mașini pe comunicația DN59A, la ieșirea din PTF Jimbolia. Imediat, poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul, moment în care cei doi au sărit și au început să fugă pe câmp. A început o urmărire ca-n filme, până când polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei doi și i-au dus, împreună cu șoferul, la sediul instituției pentru cercetări.

”În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre un cetățean turc și un cetățean din Kosovo, în vârstă de 31 respectiv 32 de ani, iar şoferul autoturismului este cetăţeanul sârbo-francez R.A., în vârstă de 35 de ani. Totodată, s-a stabilit faptul că cei doi au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei cu ajutorul călăuzei sârbo-franceze. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei doi cetățeni străini şi trafic de migranţi pentru cetățeanul sârbo-francez, urmând să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, la finalizarea cercetărilor fiind luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, transmite Ionuț Nicola, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: