Evenimentul Zilei > International > URĂRILE de ziua președintelui rus Vladimir Putin le-au adus ÎNCHISOAREA. Vor ține minte toată viața
URĂRILE de ziua președintelui rus Vladimir Putin le-au adus ÎNCHISOAREA. Vor ține minte toată viața

URĂRILE de ziua președintelui rus Vladimir Putin le-au adus ÎNCHISOAREA. Vor ține minte toată viața

Cota de încredere a preşedintelui Vladimir Putin a scăzut sub pragul de 40%, o premieră de la anexarea Crimeii, într-un context de nemulţumire socială faţă de o reformă a pensiilor nepopulară.

În acest context de ziua președintelui rus Vladimir Putin au avut loc mai multe proteste, potrivit www.b1.ro

De ziua lui Vladimir Putin, pe 7 octombrie, un mic grup de militanţi, printre care şi cei trei tineri, a defilat în centrul oraşului natal al preşedintelui rus cu o pancartă pe care scria ”Vă dorim mulţi ani de închisoare!”. Un alt grup a instalat o pancartă cu mesajul ”Sankt-Petersburg împotriva lui Putin” pe un pod.

Cei trei tineri care au stirgat lozinci anti-Putin au fost condamnaţi la pedepse între 10 și 15 zile de închisoare . Ei au fost găsiți vinovați de ”încălcarea regulilor de organizare a manifestaţiilor”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.