Evenimentul Zilei > Actualitate > Unul dintre cei mai periculoși interlopi din București, prins din greșeală de polițiști
Unul dintre cei mai periculoși interlopi din București, prins din greșeală de polițiști

Unul dintre cei mai periculoși interlopi din București, prins din greșeală de polițiști

Polițiștii ilfoveni l-au reținut, în urma unui control de rutină, pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe un membru al unuia dintre cele mai violente clanuri din București. Acesta era căutat pentru tentativă de omor, bărbatul participând în data de 23 august, la linșarea unui rival.

Polițiștii ilfoveni au organizat, în perioada 24-26 august, o amplă acțiune pentru creșterea nivelului de siguranță al cetățenilor, în care au fost implicați aproape 150 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe toxice, poliție economocă, poliție rutieră și trupele de intervenție rapidă.

În urma acestei acțiuni au fost date peste 1.000 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 160.540 lei, în timp ce polițiștii rutieri, pe lângă amenzi, au reținut 190 de permise de conducere și au retras 19 certificate de înmatriculare și au întocmit două dosare penale, unul pentru conducere fără permis, iar al doilea pe numele unui șofer care conducea sub influența drogurilor.

Teodor Chiroaică, legături cu gruparea „Garda de Fier”

În plasa polițiștilor, în urma amplei acțiuni, de asemenea, au fost prinși și doi urmăriți, dintre care unul furase dintr-un spațiu care, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, aparține complexului ilfovean Therme, iar al doilea fusese arestat în lipsă pentru tentativă de omor.

Sursele citate au declarat că acesta din urmă se numește Teodor Chiroaică și este membru marcant al clanului cu același nume. Este vorba despre o grupare care își are originile în sectorul 5, și are strânse legături cu gruparea Spoitorilor, autointitulată Garda de Fier.

Bărbatul, cunoscut cu antecedente, este acuzat că, în data de 23 august, împreună cu mai mulți membri ai clanului, ar fi organizat o ambuscadă în localitatea Balotești, prin care un membru al unei grupări rivale a fost blocat în trafic și lovit cu bestilitate. Acesta a fost expertizat medico-legal, iar specialiștii au considerat că viața i-a fost pusă în pericol. Ca urmare, agresorii au fost acuzați de tentativă de omor și reținuți, cu excepția lui Teodor Chiroaică, care apucase să fugă, scrie Gândul.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: