Editura Evenimentul si Capital

“Uniunea Europeană a apărut ca un compromis între influența CIA și Europa lui Hitler”? O carte document face dezvăluri șocante despre „părinții fondatori ai Europei”

Autor: | | 8 Comentarii | 3472 Vizualizari

Statele Unite sunt adevăratul creator al Uniunii Europene! Construcția europeană este compromisul găsit între influența CIA și continuarea Europei lui Hitler!

Sunt acuzațiile dure pe care le lansează Philippe de Villiers în ultima sa carte „Am tras de firul minciunilor și a venit totul (tot adevărul n.r.)”. Chiar titlul cărții are o poveste aparte: o discuție pe care de Villiers a purtat-o în anii tinereții sale cu Maurice Couve de Murville, ultimul premier din mandatul prezidențial al lui Charles de Gaulle.

MCM:„Ah, Europa! Europa părinților fondatori (ai Uniunii Europene.... Dragă Philippe, dacă vrei să știi, e de ajuns să tragi de fir și va veni totul... PdV: De fir? Dar care fir? MCM: De firul minciunilor.”. Maurice Couve de Murville nu mai e în viață să poată depune mărturie pentru autenticitatea discuției, au dreptate detractorii lui de Villiers.

Dar nici măcar ei nu pot nega evidențele istorice. Pentru că de Villiers pune la îndemâna cititorilor săi documente declasificate, declarații șocante ale europeniștilor și multe date de notorietate în rândul istoricilor, dar care au r[mas complet necunoscute marelui public. Toate vin să contureze o cu totul altă față a Uniunii Europene. Iată ce scrie editorialistul de la Atlantico despre adevărata miză a cărții lui de Villiers:

”Ne înșelăm atunci când ne facem iluzii că proiectul european s-a abătut de la o traiectorie care a fost inițial bună. Cartea arată foarte bine că Uniunea Europeană, așa cum o știm noi astăzi, este exact ce au intenționat părinții fondatori. E drept, au existat niște paranteze: președinția generalului de Gaulle, apoi cea a lui Georges Pompidou, când Franța a încercat să construiască o Europă confederală a națiunilor, mai degrabă decât o copie numită Statele Unite ale Europei.

Au urmat însă Valéry Giscard d'Estaing, membru al „Comitetului de Acțiune pentru Statele Unite ale Europei“ și Francois Mitterrand, un pilon al Mișcării Europene încă de la început, care au folosit „metoda Monnet“. (...) Această „metodă Monnet” presupune să miști lucrurile foarte încet, într-un mod mascat, pentru a muta treptat puterea deciziei politice din zona națională spre cea suprastatală, europeană”.

Să ne întoarcem însă puțin la creierele care au inventat Europa Unită. Philippe de Villiers îi trece în revistă, minuțios, pe cei mai reprezentativi. Jean Monnet, bancher globalist de afaceri, este prima încarnare a elitelor franceze care au devenit astăzi profund indiferente față de propria lor țară.

Urmașul său ideologic Jean-Claude Trichet (fost președinte al Băncii Centrale Europene) o spune deschis astăzi, la câteva decenii după moartea lui Jean Monnet: "eu nu sunt francez". În ceea ce-l privește pe Walter Hallstein, primul președinte al Comisiei Comunității Economice Europene, de Villiers notează:

„Publicul larg nu știe, probabil, că unul dintre părinții fondatori ai Europei a fost propus la universitate ca un tânăr ofițer nazist în formare, înainte de a fi reeducat de către americani la Fort Getty“. Cea mai interesantă biografie îi aparține însă lui Robert Schuman, arhitectul „construcției europene de după război”.

Halep, BOOM FINANCIAR! Câți BANI a câștigat Simona la Miami

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri: cia, hitlerStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI