Evenimentul Zilei > International > Ungaria, PRIETENA Rusiei, ultimul episod
Ungaria, PRIETENA Rusiei, ultimul episod

Ungaria, PRIETENA Rusiei, ultimul episod

Rusia nu prezintă nicio ameninţare, iar Ungaria cere colegilor săi din UE şi NATO să-i fie respectată poziţia, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, într-un interviu acordat portalului polonez de informaţii Salon24.

Ungaria consideră Rusia un partener important, a mai spus „Rusia joacă, în continuare, un rol important în Europa Centrală şi, ne place sau nu, acesta este un fapt. 85% din gazul nostru este importat din Rusia. Din acest motiv nu putem să renunţăm la dialogul cu Rusia”, a declarat Szijjártó.

Noi nu considerăm Rusia ca o ameninţare pentru Ungaria şi punct”, a spus şeful diplomaţiei ungare. Potrivit afirmaţiilor sale, Ungaria ştie că Polonia şi ţările baltice cred altceva, dar le respectă poziţia. „Manifestăm solidaritate şi acceptăm punctul de vedere polonez. Dar am vrea ca şi Polonia să accepte poziţia Ungariei, pentru că relaţiile ruso-ungare nu au nicio legătură cu relaţiile ungaro-poloneze”, a subliniat ministrul ungar. „Noi nu vrem ca altcineva să se amestece în treburile noastre interne şi în politica noastră sau să critice hotărârile alegătorilor noştri”, a adăugat Péter Szijjártó./ssirbu/menescu, potrivit tass.ru.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: