Acesta a anunțat că Ungaria își va reveni rapid după pandemie.

„Am reuşit cu succes să combatem al treilea val al pandemiei în Ungaria, ceea ce ne-a permis să ridicăm restricţiile şi să redeschidem ţara, datorită campaniei noastre rapide de vaccinare”, a declarat Szijjarto.

Ministrul a anunțat, vineri, investiţia Mono-Ipolyfabric Kft, o companie care dezvoltă, produce şi realizeză designul pentru decoraţiunile interioare ale maşinilor de lux, relatează Agerpres.ro

Sute de noi locuri de muncă

Investiţia de 6,1 miliarde de forinţi (17,4 milioane de euro) va crea 100 de noi locuri de muncă la Ipolytolgyes, sprijinul guvernamental ajungând la 1,9 miliarde de forinţi. În prezent, Mono-Ipolyfabric are 700 de angajaţi.

Referindu-se la noua realiniere globală a capacităţilor economice, Szijjarto a spus: „Pentru a câştiga această competiţie, trebuie să atragem cât mai multe investiţii posibile în Ungaria”.

Noua fabrică din nordul ţării, care include un centru de cercetare-dezvoltare (R&D), va lucra pentru Jaguar, Mercedes, Lamborghini şi Porsche.

Aproximativ 99% din produsele Ipolytolgyes sunt pentru export, a afirmat ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului. El a adăugat: „Aceasta ne va ajuta să ne îndeplinim ţinta de a avea un ritm de creştere de 5,5% până la finalul anului – obiectivul nostru strategic în acest moment”.

Economia Ungariei s-a contractat în ritm anual cu 2,3% în perioada ianuarie-martie 2021, mai puţin decât se estima, dar a crescut cu 1,9% faţă de ultimul trimestru al anului trecut.