Evenimentul Zilei > International > Ungaria cumpără 218 vehicule blindate Lynx din Germania. Noi mai așteptăm…
Ungaria cumpără 218 vehicule blindate Lynx din Germania. Noi mai așteptăm…

Ungaria cumpără 218 vehicule blindate Lynx din Germania. Noi mai așteptăm…

În august, guvernul de la Budapesta a făcut cunoscut faptul că a ales vehiculul blindat de ultimă generație Lynx KF- 41, dezvoltat de Rheinmetall, pentru a-și moderniza unitățile de infanterie mecanizate prin înlocuirea BTR-80-urilor moștenite din perioada sovietică.

Acest anunț nu a fost făcut de Ministerul Apărării, așa cum este obișnuit, ci de cel al Inovației și Tehnologiei.

Era vorba atunci de stabilirea unei cooperări industriale cu grupul german pentru a produce la nivel local vehicule destinate armatei maghiare.

Dar detaliile contractului pe care urma să-l semneze Budapesta nu erau încă pe deplin cunoscute.

Acest lucru este făcut acum, deoarece Ministerul Apărării din Ungaria a comandat nu mai puțin de 218  de vehicule Lynx KF-41 pentru o sumă de 2 miliarde de euro.

Această sumă include, de asemenea, livrarea a nouă vehicule blindate de depanare Bergepanzer 3 (BPz3), precum și simulatoare și servicii de instruire.

Și furnizarea unui prim lot de piese de schimb și asistență pentru menținerea stării operaționale (MCO) .

Montat pe șenile, Lynx este disponibil în două versiuni. Cel ales de Ungaria (KF-41) este cel mai impunător, deoarece masa sa poate ajunge la 44 de tone în configurație de luptă.

Viitoarele blindate maghiare vor fi echipate fiecare cu un tun de 30 mm, montat pe o turelă Lance 2.0.

Pentru început, primele 46 Lynx KF-41  precum și cele nouă BPz3 vor fi produse în Germania. Livrarea lor către armata maghiară ar trebui să fie finalizată până în 2023.

Apoi, celelalte 172 vor fi fabricate în Ungaria, de către un joint-venture a cărei înființare a fost anunțată în august. Dar Rheinmetall va deține frâiele.

„Rheinmetall va deține o participație majoritară și va prelua conducerea acestui joint-venture care va fi creat pentru a produce Lynx în Ungaria. În același timp, Ungaria va face o investiție semnificativă în proiect sub forma unei unități de producție care urmează să fie construită. Centrul de excelență rezultat pentru dezvoltarea, producția și întreținerea vehiculelor blindate va crea un nucleu important pentru industria maghiară de apărare ”, a explicat grupul condus de Armin Papperger, pentru care acest contract constituie un„ succes major ”.

Ungaria este prima țară NATO care se dotează cu vehicule Lynx KF-41.

Această țară este, de asemenea, un client foarte bun al industriei germane de armament, deoarece a comandat 44 de tancuri  Leopard 2A7 + (și 12 tancuri Leopard 2A4 folosite în scopuri de antrenament), precum și 24 de obuziere autopropulsate PzH 2000.

Foto: rheinmetall-defence

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: